/




volg Anthťmis op



basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Algenmasker
AloŽ vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado

Babassu
Baobab
Bawchi
Bernagie
Bijenwas

Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Centella
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Cranberryzaad

Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn

Granaatappel
Hazelnoot
Hennep

Jojoba

Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Kokum
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot

Laurierbes
Lijnzaad

Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa

Neem
Neem toepassingen
Nigella

Olijf

Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen

Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem

Saffloer
SchwarzkŁmmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid

Tarwekiem
Teunisbloem

Walnoot
Watermeloen
Wortel

Zonnebloem


Hertshoornolie


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



INFO
etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn





webwinkel

   
foto`s
Jojoba olie   Simondsia california / chinensis
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De Jojoba struik, Simondsia california, groeit in het wild in de woestijnen van Noord-Mexico en Zuid-Arizona waar het wel tot 60įC heet kan worden. Indianen gebruikten Jojoba-olie al als alles-genezend middel bij huidziekten, oogontstekingen, keelontstekingen en andere kwalen. De olie werd ook voor huid- en haar verzorging gebruikt. Modern onderzoek bevestigde de ontstekings-remmende werking van de olie, wat deze waardevol maakt bij de verzorging van huidproblemen.
Jojoba plantage in New-Mexico De zaden van de Jojobastruik bestaan voor ongeveer 50% uit een vloeibare was die `olie` genoemd wordt. Deze olie, gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren en wordt niet ranzig. Omdat de olie niet vet aanvoelt is het een perfecte basis voor make-up en wordt daarom veel toegepast in de huidverzorging. Ze assimileert heel goed met de huid en hydrateert de bovenste huidlagen uitstekend. Vertraagt bovendien de afgifte van talg en is hierdoor bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid. Door de verzachtende werking is de olie in lage concentraties ook goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid. *
Door het hoge gehalte aan tocopherol oxydeert Jojoba-olie langzaam, blijft stabiel en stimuleert het herstel van littekens. Het is een natuurlijke anti-oxidans dus uitstekend geschikt voor de ouder wordende huid. Volgens specialisten reguleert Jojoba-olie de vochtbalans van de huidcellen, remt de talgproductie en is daarom geschikt voor zowel een droge als een vette huid. *
Beschermt bovendien de huid en het haar tegen weersinvloeden, heeft een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4 en zorgt ervoor dat de huid langer bruin blijft. *

Aromatherapeuten gebruiken Jojoba olie puur of in mengsels o.a. bij; droge of geÔrriteerde huid, vette of akne huid, psoriasis, eczeem, littekens, ontstekingen. *
De olie laat zich goed mengen met etherische oliŽn en andere basisoliŽn.


contra-indicatie: geen negatieve huidreacties bekend.

Jojoba olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Hier een voorbeeld van toepassing uit de huidverzorging:
recept voor een gezichtsolie voor de vette huid; 50 ml Jojoba olie, 5 druppels Cypres en 7 druppels Citroen (OF 5 druppels Bergamot en 5 druppels Ylang Ylang) *
 


* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


klik hier voor meer informatie over oliŽn



De meeste vette plantenoliŽn kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliŽn als basis in mengsels met etherische oliŽn.


   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
   
/aromabasis/jojoba.htm - laatste wijziging zondag 24 januari 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer