
basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen
Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Laurierbes
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
therapeutische
mengsels
insecten verdrijven
INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën
mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen

webwinkel
|
|
|
Afrikaanse Nootmuskaat, Pycnanthus
angolensis, is een immer
groene boom die tot 30 meter hoog kan worden en
behoort tot de Myristicaceae
familie. De gegroefde
schors krijgt bij een oudere boom schilferende
plekken waaruit een kleverige sap vloeit. Kleine
roestbruine bloemen groeien in grote clusters en
de zaden lijken veel op die van de Nootmuskaat,
Myristica
fragrans.
De boom is inheems in West-Afrika |
De
langwerpige vruchten bevatten olierijke zaden die
omgeven zijn met een harde schaal.
Ze worden als kaarsen gebruikt en er wordt een
olie uit geperst. Deze Kombo
boter is een chocolade
bruine olie met een kruidige krachtige geur, die
alleen bij hogere temperaturen vloeibaar is.
De olie is niet geschikt voor inwendig gebruik en
wordt veel gebruikt in crèmes en zalven vooral
voor de behandeling van spier- en gewrichtspijnen. |
 |
| In
de volksgeneeskunde wordt de zaadolie voor alle
voorkomende kwalen gebruikt. |
Kombo olie wordt gewonnen
door gemalen zaden in grote potten te koken, een
productiemethode die vergelijkbaar is met het
winnen van Sheabutter.
Na het afkoelen wordt de brei gekneed en
gereinigd waarbij een bruine boterachtige
substantie overblijft die puur gebruikt kan
worden of verder verwerkt kan worden in smeersels
en zalven.
Komboboter
heeft krachtige ontstekingsremmende,
krampverlichtende en pijnverlichtende
eigenschappen. De olie stimuleert de doorbloeding.
Komboboter kan gemengd
met andere drageroliën of puur toegepast worden
o.a.; spierpijn, spierkrampen, reumatische
klachten, gewrichtsklachten, artritis en jicht.
Hij kan ook uitstekend gebruikt worden om
sportblessures te behandelen. |
I
|
|
|


basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Aleppo zepen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|