
basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen
Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Hertshoorn
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
therapeutische
mengsels
insecten verdrijven
INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën
mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen

webwinkel
|
|
|
| In de weidse vlakten van
Afrika groeit een boom die noch niet door de mens
gecultiveerd is. Zijn naam is Marula- of
Olifantenboom, Sclerocarya
birrea. De Marulaboom
groeit hoofdzakelijk in de warme vorstvrije
regionen van subequatoriaal Afrika zoals in Noord-
en Centraal Namibia en geeft zelfs bij minimale
regenval een rijke oogst. Uitsluitend een
vrouwelijke boom draagt vruchten en kan tot twee
ton opleveren. Deze lijken op pruimen en hebben
een tot 4x hoger gehalte aan vitamine C dan
Sinaasappels. Een geschenk van de natuur voor
mens en dier, want ook een aantal wilde dieren
waaronder de olifant zijn verzot op de
Marulavruchten. Om deze reden is de boom ook als
"Olifantenboom" bekend geworden. |
De
Marulaboom staat bij de inheemse bevolking in
hoog aanzien en komt in vele mythen en legenden
voor. Bij verschillende stammen speelde hij een
belangrijke rol in vruchtbaarheidsriten en is in
de folklore nog steeds als "huwelijksboom"
bekend. Ook heden worden door de landelijke
bevolking onder de boom nog steeds huwelijken
gesloten.
Aanstaande moeders van het Venda-volk in
Zuidafrika eten de gemalen schors om het geslacht
van hun baby te beinvloeden. Schors van een
manlijke boom zorgt voor de geboorte van een
jongen en van de vrouwelijke boom voor een meisje.
|
 |
| Het Zoeloevolk gelooft dat
een persoon die aan mazelen leidt genezen wordt
door bij het aanbreken van de dag in de schors te
bijten. Voor de medicijnmannen zijn de pitten nog
steeds een wezenlijk element bij hun
knekelceremoniën. |
| De Marulavruchten bevat een
grote pit met daarin 2-3 noten (zaden) waaruit
olie gewonnen kan worden. De pitten moeten in
moeizame handarbeid uit de vruchten worden
verwijderd. Dit arbeidsintensieve proces
verklaart ook de hoge prijs van deze olie. De
pitten worden geperst en de olie aansluitend
gefilterd. Het vruchtvlees levert door gisting
een wijn waaruit een likeur gedestilleerd wordt.
Bovendien wordt het steeds vaker gebruikt voor de
productie van gelei, jam en sap. De noten hebben
een hoge voedingswaarden en de meeste Afrikaanse
stammen betrachten ze als delicatesse.
Traditioneel wordt de olie voor cosmetische
doeleinden en als neus- en oordruppels gebruikt.
Door het oliegehalte kan de noot als kaars dienen,
aansteken is voldoende. |
Marula-olie
is neutraal van geur en door zijn bijzondere
eigenschappen uitstekend geschikt voor de
verzorging van een schrale, slechtdoorbloede huid
en als basis voor cosmetische huidoliën. De olie
beschermt en voedt de huid en is ook geschikt
voor een vette huid en haar. Toevoeging van een paar
druppels etherische olie geeft een persoonlijk
noot aan deze geweldige olie die tot de nietdrogende
oliën behoort.
Marula olie is
rijk aan oliezuur en ongewoon stabiel ook onder
hoge temperaturen en extreme
temperatuurschommelingen, hij wordt in de
aromatherapie puur of in mengsels o.a. gebruikt
bij; schrale en vochtarme huid, algemene
huidverzorging, voor allergiën gevoelige huid.
Puur aanbrengen op een door de zon verbrande huid
of bij huidirritaties.
Werkt genezend bij kloofjes en kleine wondjes.
Marulaolie laat zich uitstekend mengen met
etherische oliën en andere basisoliën.
contra-indicatie:
ongewenste huidreacties niet bekend. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie over deze
olie en recepten op last van de Voedsel en Waren
Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site
publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de
EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik
maakten van deze informatie en het zeer zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|
|


basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Aleppo zepen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|