Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Abrikozenpitolie, Prunus armeniaca bevat veel vitaminen






basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Hertshoorn
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem


prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijven



INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrèmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliën



mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen



webwinkel

   
foto`s
Moringa zaad olie   Moringa oleifera
productanalyse


Moringa, Moringa oleifera, is een snel groeiende tot twaalf meter hoge boom die oorspronkelijk uit de noordelijke Himalaya stamt en tot de plantenfamilie Moringaceaea behoort. Het is een bladverliezende boom met slanke hangende twijgen en kleine ovale bladeren. De geurige witte of crèmekleurige bloemen vormen na de bloei 60 tot 90 cm. lange peulen waardoor de boom als Drumstick Tree bekend werd. Thans wordt de boom op grote schaal in India, Afrika, zuid-Amerika, Maleisië en de Filippijn geteeld. Omdat alle delen van de boom eetbaar zijn en vooral een hoge voedingswaarde hebben is de Moringa een belangrijke hulp bij de bestrijding van honger in derde wereld landen.
  De heilzame werking van Behen-olie was in vele oude culturen al bekend en is uitvoerig gedocumenteerd. Egyptenaren gebruikten de olie in de huidverzorging en voor het maken van zalven. Het was eveneens een belangrijk ingrediënt voor het balsemen van de doden. Vazen met Moringa-olie zijn in veel Egyptische graven gevonden.
Er zijn recepten gevonden voor het behandelen van rimpels met Moringa-olie en Wierook die stammen uit 1400 v. Chr.
De Moringaboom behoort tot de belangrijkste planten van de klassieke Ayurveda. Vele delen van deze boom, Sahijan, worden gebruikt om fysieke kwalen zoals o.a. zweren, krampen en hoge bloedruk te genezen. Wortelsap is een middel om huidirritaties en slijmvorming te behandelen en kompressen met bladeren worden toegepast bij hoofdpijn en zweren. Een afkooksel van de wortels wordt in Nicaragua ingenomen om waterzucht te behandelen.
Het sap van de bladeren werd in de Tibetaanse en Indiase heelkunde als een door de goden geschonken levenssap gezien. Dit wordt ook heden nog door priesters in Tibet, India en Sri Lanka gepredikt. Vooral in zuid-Azië is het sap een belangrijk geneesmiddel wat ook preventief gebruikt wordt.
De boom die in oost-Afrika "moeders beste vriend" genoemd wordt is al vele eeuwen een belangrijke voedingsbron voor de arme bevolking van noord-India en grote delen van Afrika. De onrijpe peulen worden rauw gegeten of bereid als groene erwten. Rijpe peulen worden gebakken en hebben een pinda-achtige smaak. Uit de zaden wordt een vitaminenrijke spijsolie geperst die vergelijkbaar is met een hoge kwaliteit Olijfolie.
Moringabladeren bevatten 7x meer vitamine C dan sinaasappels, 4x meer calcium dan melk, 4x meer vitamine A dan wortels en 2x meer kalium dan bananen. Ze worden als groente gegeten hetzij gekookt of als salade. Bloemen zijn rijk aan kalium en calcium, ze worden gekookt en gemengd met andere voedingsmiddelen of in een beslag gedoopt en gebakken.
Moringa olie ook bekend onder de naam Behen olie wordt geperst uit de gedroogde zaden die 38-40% olie bevatten. Het is een vitaminenrijke olie die al duizenden jaren door vele volkeren voor cosmetische doeleinden gebruikt wordt. De zeer stabiele aangenaam geurende olie, met een noot-achtige smaak, oxideert niet snel. Moringa olie behoort tot de nietdrogende oliën en laat zich goed over de huid verdelen. Hij voedt de huid en biedt een goede bescherming tegen vrije radicalen een bijzondere eigenschap is het verminderen van rimpels.

Moringa olie is voor de cosmetische industrie een belangrijk ingrediënt in hoogwaardige verzorgingsproducten. De olie is ook bekend door zijn vermogen om geuren lang vast te houden. Vooral de parfumindustrie maakt van deze eigenschap veelvuldig gebruik bij de toepassing van zeer vluchtige substanties in parfums.
Bovendien is de olie een bron voor
behenzuur wat de voedingsindustrie tot conserveringsmiddel dient.

Moringa zaadolie heeft anti-septische en onstekingremmende eigenschappen die in de aromatherapie benut worden bij de behandeling van o.a.: insectensteken, zonnebrand, kleine huidbeschadigen zoals snijwonden en schrammen, uitslag, kneuzingen, dof haar.

Regelmatig gebruik van hogere concentraties vermindert rimpels en voorkomt het verslappen van spieren. Bovendien kunnen puistjes en meeëters verdwijnen.
Dagelijks verzorging met deze olie, puur of in mengsels
(minimaal 5%), houdt de huid glad en soepel, de haren worden veerkrachtig en glanzend. Een zongebruinde huid blijft door het gebruik van Moringa-olie langer bruin.

contra-indicatie: bij puur gebruik op de huid zijn geen negatieve bijwerkingen bekend.

Hier een voorbeeld van toepassing in de huidverzorging:
haar reinigen: haren vochtig maken en een beetje olie in het haar en hoofdhuid masseren. Even laten inwerken, dan goed uitspoelen.
anti-aging: de olie dagelijks puur op de rimpelige huid aanbrengen.
massage: door zijn voedende en verzachtende eigenschappen is Moringa-olie een uitstekende massage olie.
babymassage: gemengd met Abrikozenpitolie is Moringa-olie een uitstekende baby-olie te gebruiken om te masseren bij kolieken of als huidolie na het baden.


klik hier voor meer informatie over oliën



De meeste vette plantenoliën kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliën als basis in mengsels met etherische oliën.
   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Aleppo zepen




Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
   
/aromabasis/moringa.htm - laatste wijziging maandag 26 september 2011

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer