
basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen
Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Hertshoorn
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
therapeutische
mengsels
insecten verdrijven
INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën
mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen

webwinkel
|
|
|
De Perzik, Prunus
persica, een tot 8 meter
hoge vruchtboom stamt oorspronkelijk uit China
waar hij al 2000 jaar v.Chr. bekend was. In de
Chinese traditie staat hij voor en lang leven.
De boom behoort tot de roosachtigen, rosaceae,
en is om het fluweelachtige uiterlijk van de
vrucht lange tijd een symbool van
onsterfelijkheid geweest.
Ongeveer 1000 jaar geleden is de Perzik via
Perzië in Europa terecht gekomen. De boom
verspreidde zich in de loop der tijd naar alle
landen rond de Middellandse Zee en van daar naar
Amerika. Hier werden vele nieuwe soorten geteeld
die heden in Europa verbouwd worden. |
 |
Hildegard
von Bingen schreef de
Perzik (onrijpe vrucht, zaad, kern, hars, schil
en wortel) al voor bij tranende ogen,
hoofdpijn en jicht.
In Azië wordt uit de bloemen van de Prunus
persica een aftreksel
gemaakt tegen darmparasieten.
Een aftreksel van het blad wordt gebruikt tegen
kinkhoest. |
In de oorsprongslanden wordt
uit de bladeren een groene of gele verf gemaakt.
De vruchten leveren een donkergroene kleurstof en
uit de stam wordt gom gewonnen. De zaden zijn
giftig ze bevatten amydaline,
ook de bladeren bevatte deze blauwzuurglycoside.
De Perzik is een populaire
steenvrucht. Hij vooral in de gebieden rond de
Middellandse Zee en Iran gekweekt.
In de
levensmiddelenindustrie worden de Perziken veel
gebruikt bij de productie van o.a. dranken en jam.
Uit de pitten van de rijpe vruchten wordt een
fijne spijsolie gewonnen die rijk is aan
vitaminen (o.a. A, B, C en E) en mineralen.
Deze Perzikpitolie
behoort tot de nietdrogende oliën
en is heel geschikt voor de huidverzorging.
Perzikpitolie is een milde, niet
vettende olie die geschikt is voor ieder huidtype,
maar vooral voor de gevoelige huid. De olie verstevigt het
bindweefsel wordt snel door de huid opgenomen.
Het is een zachtmakende basisolie en een weldaad
voor een schrale, dunne en droge huid. Ook als
baby-olie is Perzikolie heel geschikt.
Gebruik
Perzikpitolie puur
of in mengsels o.a. bij; droge of geïrriteerde
huid, dermatose, jeuk, schilferende huid,
babyverzorging. Kan probleemloos rond de ogen
gebruikt worden.
De olie is een goede massage-olie en laat zich
goed mengen met etherische oliën en andere
basisoliën.
contra-indicatie: negatieve
werking op de huid niet bekend.
Hier een voorbeeld van
toepassing in de huidverzorging:
recept voor
een ideale baby-olie; 50 ml. Perzikpit olie en 2
druppels Mandarijn |
| klik
hier voor meer informatie over oliën |
| De
meeste vette plantenoliën kunnen zonder risico
ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in
salades of kunnen gebruikt worden om mee te
bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliën
als basis in mengsels met etherische oliën. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie over deze
olie en recepten op last van de Voedsel en Waren
Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site
publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de
EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik
maakten van deze informatie en het zeer zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|


basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Aleppo zepen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|