Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Abrikozenpitolie, Prunus armeniaca bevat veel vitaminen






basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Laurierbes
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem


prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijven



INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrèmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliën



mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen



webwinkel

   
foto`s
Arachide-olie (Pinda olie)   Arachis hypogaea
productanalyse


Het Pindastruikje, Arachis hypogaea is 30-60 cm. hoog met harde kantige stengels en geveerde bladeren, het behoort tot de vlinderbloemigen, fabaceae. De langstelige, felgele bloemen ruiken naar Viooltjes. Na de bloei buigt het vruchtbeginsel zich naar beneden en groeit in de aarde waar zich in twee maanden de vrucht ontwikkelt. Pinda`s zijn dan ook geen noten maar peulvruchten. Na de oogst moeten de vruchten voor het gebruik eerst gedroogd worden omdat ze veel vocht (20-25%) bevatten.
De wilde Pindaplant was al 3000-2000 jaar v. Chr. in de Andes bekend.
De geteelde vorm,
Arachis hypogae, stamt waarschijnlijk uit Brazilië en werd in 1547 voor het eerst door de Spanjaard Oviedo beschreven.
In 1600 kwam de plant via de slavenhandel naar Afrika en later ook naar Indonesië. Pas in de 19e eeuw kreeg de
Aardnoot in Europa enige betekenis.
Tegenwoordig wordt de Pinda in Indië, China, in het zuiden van de USA, Westafrika en Zuid-Amerika verbouwd.
De wilde Pindaplant was al 3000-2000 jr. voor Christus bekend
Arachide-olie of Aardnootolie wordt gewonnen door het persen van de vruchten (noten) die voor bijna de helft uit olie bestaan. De olie is goed vloeibaar, lichtgeel van kleur, aangenaam van geur en bevat 20- 24% meervoudig onverzadigde vetzuren.
Pinda-olie kan hoog worden verhit en is daarom een ideale olie om mee te bakken, bovendien wordt de olie niet snel ranzig.

In de pharmaceutische industrie wordt de olie gebruikt als transmitter in medicijnen. De voedingsindustrie gebruikt Arachide-olie als basis voor de margarinefabricage en voor het inblikken van vis.

Pinda-olie heeft een verzachtende werking en behoort tot de
nietdrogende oliën. De olie wordt vaak gebruikt als toevoeging in huid- en massage oliën. Het is een heerlijke olie om mee te masseren omdat hij niet snel in de huid dringt en zich goed laat mengen met etherische oliën en andere basisoliën.
Gebruik Arachideolie puur of in mengsels o.a. bij; eczeem, psoriasis, zeer droge of schilferige huid, schilferige behaarde hoofdhuid, huidkorsten bij dermatitis.
Puur als haarkuur bij roos of als verzachtende baby-olie
.
contra-indicatie: veel mensen reageren allergisch op deze olie, daarom bij toepassing in huidverzorgende producten eerst testen op irritaties

Enige toepassingen in de huidverzorging:
een oudere of schilferige huid: iedere avond na bad of douche een weinig olie in de huid van het gezicht, hals en decolleté masseren.
eczeem, psoriasis: plekken 1-2x per dag met pure olie inwrijven.
massage: 10-20% Pinda-olie toevoegen aan Zonnebloem- of Sesamolie.



klik hier voor meer informatie over oliën



De meeste vette plantenoliën kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliën als basis in mengsels met etherische oliën.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 


   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Aleppo zepen




Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
   
/aromabasis/pinda.htm - laatste wijziging donderdag 05 april 2012

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer