Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Abrikozenpitolie, Prunus armeniaca bevat veel vitaminen






basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Hertshoorn
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem


prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijven



INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrèmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliën



mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen



webwinkel

   
foto`s
Pompoenpitolie   Cucurbita pepo
productanalyse


De Pompoen, Cucurbita pepo, is een éénjarige plant met over de bodem rankende, 3 tot 7 meter lange stengels. De grote bladen zijn hartvormig en de klokvormige bloemen zijn licht- tot goudgeel van kleur. Als cultuurplant van de Amerikaanse Indianen werd de Pompoen door Noord- en Midden-Amerika verspreid. Na ontdekking van Amerika kwam de Pompoen naar Europa en verspreidde zich vandaar uit over de gehele wereld. Ze wordt heden overal als groente en als sierplant verbouwd.
Pompoen, Cucurbita pepo oorspronkelijk een cultturplant van Amerikaanse Indianan Pompoenpit olie wordt gewonnen uit de zaden van Cucurbita Pepo L. en verschillende cultivaten. De zaden van rijpe Pompoenen worden direct na het oogsten van het vruchtvlees ontdaan, gewassen en gedroogd. De schone pitten worden verkleind en geroosterd, daarna wordt de olie door persing gewonnen. Filtratie vindt niet plaats daarom is een lichte troebeling normaal. Voor 1 liter Pompoenpit-olie zijn 2,5 kilo pitten ofwel ruim 30 Pompoenen nodig. Een veld ter grootte van een voetbalveld draagt gemiddeld 5000 Pompoenen die tussen de 80 en 160 liter olie leveren.

Pompoenpit-olie wordt in de aromatherapie jammer genoeg maar weinig toegepast want de olie kan uitstekend gebruikt worden voor de verzorging van schilferige, droge en ruwe huiden is rimpelwerend en voorkomt zwangerschapsstriemen.
In de sportmassage kan Pompoenpitolie uitstekend bij krampen toegepast worden.

contra-indicatie: bij uitwendig gebruik geen negatieve werking bekend

Hier een voorbeeld van toepassing in de huidverzorging:
recept voor huidolie bij striae; voeg aan 50 ml. Pompoenpitolie 5 druppels Rozenhout en 1 druppel Cananga toe en masseer dagelijks.
recept voor massage-olie bij krampen; voeg aan 50 ml. Pompoenpitolie 3 druppels groene Cajeputi toe en masseer de verkrampte spier.

Pompoenpit-olie wordt voornamelijk in de Zuid-Europese landen geproduceerd. Het heeft een krachtige donkergroene kleur en is van een licht nootachtige, frisse geur en smaak. De hartige smaak maakt het zeer geschikt als sla olie voor de exclusieve keuken. Op basis van de goede verdraagbaarheid, het zeer hoge gehalte aan fytosterolen en tocopherolen wordt de olie zeer gewaardeerd als dieetspecialiteit. Als voedingssupplement werkt de olie cholesterol verlagend en heeft een gunstige werking bij bijvoorbeeld een geïrriteerde blaas (o.a. bij functiestoornissen) en prostaatproblemen.
Het vruchtvlees is rijk aan mineralen en vitaminen en kan voor het bereiden van soepen of gebak gebruikt, ook kan het zoet-zuur ingemaakt worden (chutneys).



klik hier voor meer informatie over oliën



De meeste vette plantenoliën kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliën als basis in mengsels met etherische oliën.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 


   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Aleppo zepen




Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
   
/aromabasis/pompoen.htm - laatste wijziging zondag 02 oktober 2011

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer