naar onze webwinkel >>>  
oo



volg Anthťmis op



basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Algenmasker
AloŽ vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado

Babassu
Baobab
Bawchi
Bernagie
Bijenwas

Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Centella
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Cranberryzaad

Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn

Granaatappel
Hazelnoot
Hennep

Jojoba

Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Kokum
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot

Laurierbes
Lijnzaad

Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa

Neem
Neem toepassingen
Nigella

Olijf

Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen

Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem

Saffloer
SchwarzkŁmmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid

Tarwekiem
Teunisbloem

Walnoot
Watermeloen
Wortel

Zonnebloem


Hertshoornolie


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



INFO
etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn





webwinkel

   
foto`s
Soja-olie   Soya hispida / Glycine max
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Soja, Soya hispida, behoort tot de oudste cultuurplanten, al in 2800 v. Chr. werd de plant door de Chinezen gecultiveerd. Het is waarschijnlijk een kruising van de in OostaziŽ in het wild groeiende Glycine soja en Glycine ussurienus. Rond 1700 raakte Soja in IndonesiŽ bekend en verbreidde zich van daar uit tot in Noord Afrika. Pas in 1829 kwam de Soja ook naar Amerika waar de cultivering tot een enorme groei kwam.
Amerikaanse biologen teelden eind 1900 een groot aantal variŽteiten waarvan enige met een enorme opbrengst.
Deze "turbo" Soja bevat 20% olie en 40% eiwit. Sojameel geldt als ťťn van de belangrijkste bronnen van protŽinen omdat zeven van de acht essentiŽle aminozuren erin voorkomen.
Amerika is de grootste producent van Soja en is goed voor bijna twee-derde van de wereldproductie. Het overgrote
deel van deze gigantische hoeveelheid wordt omgezet in Sojameel wat hier in diervoeders wordt verwerkt.

In grote delen van de wereld is de Sojaboon een onmisbaar voedingsmiddel voor de mens geworden.
Uit de bonen wordt een heldergele olie gewonnen die vitamine E en waardevolle vetzuren bevat.
Puur is deze mildsmakende Sojaolie een uitstekend spijsolie, in de geharde vorm wordt het gebruikt als bak- en frituurvet.
De voedingsindustrie verwerkt de olie tot margarine, Sojamelk, Sojaboter en kaas- en vleesvervangers.
Eveneens wordt uit de olie glycerine, verf, zeep, linoleum en kunststof gefabriceerd.


foto Pixaby.com

Als oliekomponent en als drager voor vetoplosbare extracten komt de olie in huidverzorgende producten voor want ook voor de huid zijn essentiŽle vetzuren belangrijk.
De Sojaplant heeft een stengel en bladeren met ruige bruine beharing en witte of violette bloemen. Uit de kleine bloempjes ontwikkelt zich een acht centimeter lange peul met ovale zaden. De bonen dienen als voeding voor mens en dier en als grondstof voor de industrie.
De grootste toepassing heeft Soja in de voedingsindustrie, bekend zijn natuurlijk ook de sojaboonkiemen die in de Oosterse keuken veel als groente worden gebruikt.
Volgens de mening van specialisten beschermt, verzorgt, regenereert en vertraagt Soja olie het verouderen van de huid. Het is een fijne huidolie voor ieder huidtype en geschikt als bijmenging in bad-, baby- en massage olie. *
Het hoge gehalte aan lecithine zou voor een betere vochthuishouding in de huidcellen zorgen en rimpeltjes verminderen, bovendien maakt het de huid glad en soepel. Kan eveneens voor verzorging van de huid rond de ogen worden gebruikt.
*
Als huidolie behoort Soja tot de drogende oliŽn en is effectief te gebruiken bij de behandeling van een vette huid, acne en huidontstekingen. *
Bijgemengd in huidverzorgende oliŽn of crŤmes heeft het een ontgiftende werking op de huidcellen.
*

Therapeuten gebruiken Sojaolie in mengsels o.a. bij; vette en/of geÔrriteerde huid, acne, huidontstekingen, rimpeltjes, dunne of ruwe huid. *

contra-indicatie: bij uitwendig gebruik niet bekend.

Bij inwendig gebruik heeft Sojaolie veel positiefs o.a. werkt het; cholesterol verlagend en beschermend voor de darmslijmhuiden, het is een lichte spijsolie, te adviseren aan nerveuze mensen en suikerzieken. *

Enige toepassingen van Soja-olie uit de huidverzorging:
recept: meng 50 ml. Soja olie met 15 ml. Jojoba-olie en 35 ml. Amandelolie. Voeg hier naar keuze een paar druppels Geranium of Palmarosa aan toe en gebruik het mengsel voor de verzorging van een geÔrriteerde huid. *
recept voor een fijne gezichtsolie die ook rond de ogen gebruikt kan worden; voeg aan 15 ml. Soja olie en 15 ml. Perzikpitolie, 2 druppels Tarwekiemolie, 2 druppels Pompelmoes, 1 druppel Neroli en 1 druppel Palmarosa toe. *
recept: meng 10 ml. Walnootolie met 10 ml. Distelzaadolie en 50 ml. Sojaolie. Voeg hier naar behoefte een paar druppels Pompelmoes of Citroen etherische olie aan toe en gebruik het mengsel voor de verzorging van een vette huid. *



* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


klik hier voor meer informatie over oliŽn


De meeste vette plantenoliŽn kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliŽn als basis in mengsels met etherische oliŽn.


   


vetzuren
recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen






Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
   
/aromabasis/soja.htm - laatste wijziging woensdag 19 april 2017

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer