/






basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
AloŽ vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Laurierbes
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
SchwarzkŁmmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijven



INFO
etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn





webwinkel

   
foto`s

Tarwekiem-olie

 

Triticum vulgare

productanalyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Tarwe, Triticum vulgare, is een grassoort die al vele duizenden jaren voor Christus (laatste steentijd) verbouwd werd. Bij opgravingen werden in de periode van de Bandkeramiek (6000 v.C.) al Tarwekorrels gevonden. De oorsprong van het gras waaruit onze Tarwe is ontstaan is waarschijnlijk Hongarije. Tarwe is ook nu nog een belangrijk voedingsmiddel en wordt over de gehele wereld verbouwd.
Tarwekiemolie wordt gewonnen uit kiemende Tarwekorrels, die 13% olie bevatten. De olie bevat veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen en is daardoor een uitstekend voedingssuplement, goed voor de bloedsomloop en zenuwstelsel.

Tarwekiem olie is rijk aan vitamine E (alpha en betha tocoferol), bevat daarnaast ook caroteen, lecithine en sporenelementen. Het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren is hoog (80%), het merendeel hiervan is linolzuur. Het is een verzachtende en voedende olie die met succes toegepast wordt in verzorgingsproducten voor een droge huid. Tarwekiem olie bevordert de doorbloeding, is vitaliserend en gaat verhardingen tegen en is daarom zeer geschikt voor het behandelen van littekens. Bij regelmatige lichte massage zullen deze soepeler en daardoor minder zichtbaar worden. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E (2-3 gram per 1000 gram), is de olie een goede anti-oxydant. Daarom is het aan te raden 5-10% Tarwekiem olie toe te voegen aan mengsels met minder lang houdbare vette oliŽn. De specifieke en intensieve geur kan in huidverzorgende mengsels soms slecht verdoezeld worden.
Tarwekiemolie een drogende olie, is vooral geschikt voor de droge en rijpere huid. Hoewel het een drogende olie is is hij wegens zijn zwaarte niet geschikt voor de vette huid. *

Therapeuten gebruiken Tarwekiemolie uitsluitend in mengels o.a. bij; eczeem, droge of geÔrriteerde huid, rijpere huid met rimpels, droog en mat haar. *
Een paar druppels puur om littekens te verzorgen
*

contra-indicatie: kan bij puur gebruik de huid verkleuren en vlekken in kleding veroorzaken. Vanwege de intensieve geur mengen in een verhouding van 1:9

Toepassingen uit de huidverzorging:

recept: Gelmasker voor een droge huid; meng 20 ml. AloŽ vera gel met 5 ml. Tarwekiem olie en 1 druppel etherische olie naar keuze. (bijv. Geranium of Lavendel). Laat dit 15 minuten inwerken. *

huidoliŽn: voeg aan mengels een paar ml. Tarwekiemolie als anti-oxydant toe. *


* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


klik hier voor meer informatie over oliŽn



De meeste vette plantenoliŽn kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliŽn als basis in mengsels met etherische oliŽn.



   





basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen






Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie

   

/aromabasis/tarwekiem.htm - laatste wijzigingzondag 19 januari 2014


copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer