Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Abrikozenpitolie, Prunus armeniaca bevat veel vitaminen






basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Hertshoorn
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem


prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijven



INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrèmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliën



mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen



webwinkel

   
foto`s
Wortel maceraat   Daucus carota
productanalyse


Oorspronkelijk groeide de Wortel alleen wild in het Middellandse Zeegebied. Thans komt hij overal in Europa, Azie en Amerika voor. Elke bloem (lijkt op kant en wordt daarom ook Kantbloem genoemd) heeft een donkerrode vlek in het midden. Uit het zaad van de gecultiveerde plant, Daucus carota wordt een etherische olie gewonnen, die onder de naam Peen of Wortelzaad verkrijgbaar is.
Wortelolie werkt kalmerend bij een jeukende huid en is daarom nuttig bij eczeem en psoriasis. Is vooral goed bij een rijpere huid, omdat het het ouderdomsproces zou vertragen. Het is een tonicum voor de huid en ondersteunt het genezingsproces van huidaandoeningen en helpt daarbij littekenvorming te voorkomen. Is ontstekingsremmend en te gebruiken bij verbrandingen en andere ontstekingshaarden. Wortel olie wordt voor het gebruik meestal nog gemengd met een andere basis olie in een verhouding van 10-25%. Voor een klein huidoppervlak kan ook pure wortel olie gebruikt worden. Wortel, Daucus carota wordt ook Kantbloem genoemd
Spaarzaam gebruiken het kleurt de huid en kleding gemakkelijk geel. Beschermt de huid goed tegen UV straling en zet aan tot celvernieuwing. Inwendig gebruik van veel wortels en wortelsap kan toxisch zijn (hypervitaminose A). In dat geval kleuren de handpalmen en voetzolen oranje en wordt de huid schilferig. Wortelmaceraat en de etherische olie bevorderen de menstruatie en dienen daarom tijdens zwangerschap niet gebruikt te worden.
De wortel van Daucus carota bevat een hoog gehalte caroteen in alpha en beta vorm. Uit de oranje wortel van deze bekende consumptieplant wordt de Wortel olie gewonnen. De wortel bevat een hoog gehalte caroteen in alpha en beta vorm. Hij bevat maar weinig vette plantenolie, 0,3%, zodat het niet lonend is de vette olie direct uit de wortel te winnen. Daarom wordt de wortel gemacereerd d.w.z. de wortel wordt fijngehakt en 3 weken in Soja olie geweekt. De Sojaolie absorbeert alle belangrijke in olie oplosbare stoffen uit de wortelen o.a. de vetzuren Peterseliezuur, Linoleenzuur, Oleinezuur en natuurlijk het beta-caroteen, wat de olie zijn oranje kleur geeft. De industriële vraag naar Wortel olie is groter dan het aanbod, zodat er steeds meer vervangers en vervalsingen op de markt komen, die de naam Wortelolie eigenlijk niet mogen dragen.
Wortelmaceraat bevat de vitaminen A, B1, B2, D en E en de mineralen koper, chloor, calcium, ijzer, kalium, mangaan, natrium, fosfor, zwavel en zink.

Wortelmaceraat
regenereert de huid en bevordert de talgproductie, een uitstekende verzorging voor de droge, ruwe huid. Het maceraat bevat een licht zonnefilter en zou het bruinen van de huid bespoedigen.

contra-indicatie: geen negatieve invloeden op de huid bekend. Spaarzaam gebruiken, geeft oranje vlekken in de kleding.



klik hier voor meer informatie over oliën



De meeste vette plantenoliën kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliën als basis in mengsels met etherische oliën.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 


   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Aleppo zepen




Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
   
/aromabasis/wortel.htm - laatste wijziging maandag 26 september 2011

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer