/






basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
AloŽ vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Laurierbes
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
SchwarzkŁmmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijven



INFO
etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn




webwinkel

   
foto`s
Zonnebloem-olie   Helianthus annuus
productanalyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De Zonnebloem, Helianthus annuus, komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is via de zeevaart over de gehele wereld verbreid. Reusachtige Zonnebloemvelden zijn nu o.a. te vinden in Frankrijk.
Zonnebloemolie is een uitstekende massage-olie In Rusland is in de 19e eeuw de commerciŽle waarde van de Zonnebloempitten ontdekt en sindsdien wordt de plant daar massaal verbouwd. Een Russische boer uit het dorp Alexierka (Woronesch) kwam in 1830 op het idee olie uit Zonnebloempitten te persen. Zo ontstond er een beduidende olie-industrie.

Zonnebloemolie bestaat voornamelijk uit linolzuur, oliezuur, palmzuur en wordt veel gebruikt voor de productie van margarine. Als spijsolie biedt de olie veel voordelen en heeft zowel een gunstige invloed op de cholesterinspiegel als op de conditie van de aderen.
Gebruikt in een oliekuur kan de Zonnebloemolie helpen bij het behandelen van hoofdpijn, kiespijn, verzuring, diverse ontstekingen, acne, bloedarmoede, eczeem en bronchitis.
Uitwendig gebruikt zorgt de olie voor een betere doorbloeding en is goed toe te passen in een massage olie bij griep en allerlei problemen die te maken hebben met kou. Weert alle soorten huiduitslag en wordt vooral gebruikt bij beenzweren. Verzacht het slijmvlies bij hoesten en keelontsteking.
Zonnebloem olie wordt ook gebruikt als basis bij het maken van maceraten.

Zonnebloempittenolie is een fijne zeer vloeibare massage-olie, die zich goed over de huid laat verdelen en deze versoepelt en verzacht, geschikt voor ieder huidtype.

Aromatherapeuten gebruiken Zonnebloemolie puur of in mengsels o.a. bij; geÔrriteerde huid, huiduitslag, zweren en babyverzorging. *
De olie laat zich goed mengen met etherische oliŽn en is een uitstekende basis voor massage-oliŽn


contra-indicatie: geen irritaties bekend

Zonnebloemolie, een uitstekende spijsolie om te gebruiken in salades en koude gerechten. Door het hoge gehalte linolzuur (ruim 60%) heeft de olie een gunstige invloed op de bloedsomloop.

Hier een voorbeeld van toepassing uit de huidverzorging:
recept voor een babyolie; 10 ml. Calendulamaceraat, 85 ml. Zonnebloemolie, 5 gram Sheabutter, 5 druppels Lavendel, Ĺ ml. Mandarijn. Dagelijks spaarzaam aanbrengen. *


* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


klik hier voor meer informatie over oliŽn



De meeste vette plantenoliŽn kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliŽn als basis in mengsels met etherische oliŽn.



   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
   
/aromabasis/zonnebloem.htm - laatste wijziging zaterdag 18 januari 2014

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer