/



volg Anthťmis op



etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
etherische olie van de maand

Attars
blends


basisoliŽn
maceraten en vetten
basisolie van de maand
toepassingen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten
hydrolaten

therapeutische mengsels
zalven
gels



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

therapeutische mengsels

insecten verdrijven




info plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn



zepen
Aleppo zepen






webwinkel
disclaimer

   
Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


BASIS- of DRAGER OLIňN


Basis oliŽn, ook wel drager oliŽn genoemd, zijn vette, plantaardige oliŽn. Ze vertonen veel overeenkomst met het huidvet en houden bij regelmatig gebruik de huid soepel en beschermen deze tegen uitdrogen. PlantenoliŽn dienen vaak als basis voor huid- en massage oliŽn, eveneens worden ze veel in huidverzorgende cosmetica toegepast en zijn daarin vaak belangrijke ingrediŽnten. Etherische oliŽn lossen zeer goed op in vette oliŽn, daarom zijn deze onmisbaar in de
aromatherapie.

Van belang is dat de olie koud wordt geperst, hierdoor blijven alle belangrijke stoffen behouden die door andere bewerkingsmethoden verloren gaan. Een goede kwaliteit olie ondersteunt de werking van essentiŽle oliŽn, werkt verzachtend en stimuleert de natuurlijke huidfuncties. Niet alle oliŽn verdragen hoge temperaturen daarom is het bij het zelf maken van huidverzorging van belang ervoor te zorgen dat de gebruikte oliŽn niet te hoog verhit worden. Hoe hoger het oliezuur gehalte hoe sterker de olie verhit kan worden, een paar voorbeelden:

Abrikozenpitolie niet boven 65į C.
Algenolie kan niet verhit worden
Amandelolie niet boven 70į C.
Andiroba olie niet boven 60į C.
Argan olie niet boven 60į C.
Avocado olie kan verhit worden
Babassu niet boven 40į
Baobab niet boven 40į

Bernagie olie niet verwarmen
Calendulamaceraat niet boven 40į
Cocosolie verdraagt hoge temperaturen
Cranberry kan niet verhit worden
Distelolie niet boven 65į C.
Hazelnootolie kan verhit worden
Hennepolie verdraagt geen hitte
Jojoba olie verdraagt zeer hoge temperaturen.
Kokumboter niet boven 60į
Kukuinootolie niet verwarmen
Kiwizaadolie niet verwarmen
Lijnzaadolie niet verhitten

Macadamia olie verdraagt hoge temperaturen
Mangoboter niet boven 60į C.
Olijfolie verdraagt hoge temperaturen
Palmolie niet boven 70į
Palmpitolie niet boven 60į
Perzikpitolie niet boven 70į C.
Pinda olie kan goed verhit worden
Pompelmoes pitten olie niet verwarmen
Rozenbottelolie niet verwarmen
Sheabutter niet boven 60į C.

Teunisbloemolie niet verwarmen
Walnootolie niet boven 70į C.


Grofweg laten vette plantenoliŽn zich in drie categorieŽn indelen: t.w. drogend - halfdrogend en niet drogend. Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren is (bijv. linolzuur of linolenzuur), des te sneller droogt (verharst) de olie als deze aan de lucht wordt blootgestelt. Uit deze eigenschap laat zich het gebruik bij diverse huidtypen afleiden. Voor een droge, rijpere huid zijn nietdrogende en halfdrogende oliŽn heel geschikt, bij een vette huid kunnen het beste drogende en bij een gemengde huid halfdrogende oliŽn worden gebruikt.

  drogende olie meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
halfdrogende olie tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
nietdrogende olie minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren
 


Maceraten behoren ook tot de basis oliŽn. Deze worden verkregen door plantendelen bijv. bladeren, wortels of bloemen enige tijd in Zonnebloemolie, Sesamolie of Olijfolie te weken. Een maceraat bevat ongeveer 10% van de in vet oplosbare stoffen van de plant.


* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.



Al onze etherische oliŽn met prijzen op een rij !
   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen




massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
etholbasis.htm - laatste wijziging donderdag 14 mei 2015

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer