basiolie van de maand. iedere maand stellen wij een basisolie voor tegen een aantrekkelijke korting bestelling kan eenvoudig per email of in de webwinkel
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Abrikozenpitolie, Prunus armeniaca bevat veel vitaminen






basisoliën
maceraten en vetten

etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars

prijzen grootverpakking
insecten verdrijven

Nederlandse namen
botanische namen
boeken
recepten


therapeutische mengsels


Dode Zee
Edom huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen


massage oliën
huid oliën


zepen



webwinkel
   
basisolie van de maand
15 maart t/m 15 april


Iedere maand brengen wij een basisolie extra onder de aandacht en geven ter introductie 15% korting op deze olie.


Deze maand is het de Cocosolie eigenlijk een vet wat geperst wordt uit het vruchtvlees van de Cocospalm.
Op de huid heeft Cocosolie een verzachtende en beschermende werking en is daarom een goede basis voor zepen en andere huidverzorgende producten. In (sub)tropische landen wordt het pure vet in het haar gewreven als bescherming tegen de uitdrogende werking van de zon.
Na de oogst worden de vruchten van hun vezelige schil ontdaan, deze vezels worden o.a. gebruikt voor de fabricage van touw. De noten worden gehalveerd en het vruchtvlees, de copra, verwijderd. Dit wordt dan in de zon of in droogkamers gedroogd.
Gedroogde copra bevat 60-70% vet wat door persen of extraheren gewonnen wordt. Het ruwe vet wordt aansluitend meestal nog geraffineerd en gedesodoriseerd. Het gereinigde Cocosvet of Cocosolie wordt hoofdzakelijk in de levensmiddelenindustrie verwerkt, bijv. in braadvet of margarine.
Cocosolie wordt gewonnen uit copra, het vruchtvlees van de Cocosnoot
Cocosolie behoort tot de nietdrogende oliën, trekt heel langzaam in de huid en kan daardoor uitstekend tegen uitdroging beschermen een nadeel is dat de huid lang vet blijft.

Gebruik Cocosolie puur of in mengsels voor de verzorging van; droge of ruwe huid, droog haar, eelt, kloven. De olie wordt alleen bij hogere temperaturen (boven 30° C.) vloeibaar en is een uitstekende basis voor etherische oliën, laat zich ook goed mengen met andere basisoliën.

contra-indicatie: door het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren kan puur gebruik bij weinige mensen een lichte huidirritatie veroorzaken

Hier een voorbeeld van toepassing in de huidverzorging:
recept voor handcrème bij droge handen; 25 ml Cocos olie, 5 ml Tarwekiem olie, 5 druppels Kamille, 5 druppels Citroen en 5 druppels Lavendel



aanbiedingsprijzen
  EA6535 100 ml.   3,25

deze maand

2,75
  EA6536 250 ml.   6,75 deze maand 5,75
  EA6637 500 ml.   11,90 deze maand 10,10
   

prijzen excl. verzendkosten
bestellen



klik hier voor meer informatie over oliën
   

vetzuren



etherische olie van de maand



wrattenoliën


oliën zoeken op
Nederlandse naam

botanische naam

Edom huidverzorging

aanbieding


welke olie voor welke kwaal

recepten



Sheabutter shampoo


massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen
   
/ maandbasis - laatste wijziging zondag 14 maart 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer