naar onze webwinkel >>>  
Stienpad 13     -    8388 MC Oosterstreek     -     NL           K.v.K Leeuwarden  01099217             BTW nr.  NL0695.23.708.B01        oovolg Anthťmis opbeschrijvingen
etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basisoliŽn
basisoliŽn A t/m Z
basisoliŽn info
toepassingenprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

therapeutische mengsels

insecten verdrijvenDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijtinfo plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽnzepen
Aleppo zepen


disclaimer

   

 

 

Minder is meer - de filosofie van een pionier

 

Toen Carl-Michael Diedrich in 1994 met zijn initialen een natuurcosmetica-onderneming startte, was de geschiedenis al lang begonnen. Reeds in 1967 werd de basis voor CMD Naturkosmetik gelegd - met avocado-olie uit een Italiaanse wijnpers in de garage van zijn ouders.

 

Het is een lang verhaal, dat net zoals veel succesverhalen in Amerika begonnen is. Toen Carl-Michael Diedrich 15 jaar oud was, hielp hij zijn vader met het persen en vullen van avocado-olie. Toen was alles nog handwerk. Hij had last van zware acne en gebruikte de pure olie vrijwel meteen ook zelf. Vanaf dat moment was hij overtuigd van de voordelen, die natuurcosmetica biedt.

 

Nadat hij in 1980 naar Duitsland verhuisd was, werkte hij eerst als leerling tandtechniek. Met de kennis uit zijn opleiding en de gegevens uit verdere recherches produceerde hij vrij snel zijn eerste product met een eigen receptuur: een tandpasta met tea-treeolie, die hij in het dentaal-laboratorium ontwikkeld had.

 

Diedrich produceerde vervolgens een groot aantal bijzondere en succesvolle producten voor CMD. Hij legt zijn simpele, maar tevens geniale filosofie uit: "Reeds bij de ontwikkeling van mijn eerste receptuur was er maar een doel, namelijk zo min mogelijk verschillende stoffen zo goed mogelijk in een product te gebruiken - maar tevens zoveel grondstoffen te gebruiken, dat het product goed is en een goede werking heeft. Uit deze tijd stamt onze filosofie "minder is meer". Wij gebruiken meestal maar 10-15 inhoudsstoffen, terwijl in vergelijkbare producten van andere  natuurcosmetica-producenten vaak de dubbele hoeveelheid aan grondstoffen gevonden kan worden. Want hoe hoog is de concentratie van een enkel grondstof in een product Łberhaupt nog, als het totaal 30 of 40 inhoudsstoffen bevat? De werking van een enkel bestanddeel in een product komt dan niet meer tot zijn recht. De kans op een mogelijke allergische reactie bij de gebruiker is eveneens veel hoger"zegt Diedrich.

 

CMD let er bij alle ontwikkelingen van nieuwe cosmetica op, dat de producten ook bevorderlijk voor de gezondheid zijn. Het bedrijf kiest uitsluitend grondstoffen, diens werking positief en door externe wetenschappelijke onderzoeken bewezen is. Alleen als alle voorwaarden kloppen, wordt rondom een grondstof een logische serie opgebouwd. Hoewel zijn assortiment inmiddels uit meer dan 160 producten bestaat, let Diedrich bij iedere nieuwe introductie op, dat daarbij geen "alibi"-producten tot stand komen: Toen in de jaren 90 de hype rond tea-treeolie begon, vroeger veel klanten, waarom wij geen masker met tea-treeolie produceren. Bijna alle anderen producenten hadden en masker met de olie in het assortiment. Bij CMD hebben wij deze ontwikkelingen om een eenvoudige reden uitgesloten: "Tea-treeolie droogt de huid uit - een masker, dat de huid eigenlijk van vochtigheid moet voorzien, zou met tea-≠treeolie als ingrediŽnt gewoon een verkeerde werking hebben."

 

Eerlijkheid en know-how als basis voor vertrouwen. Diegenen, die naar een consequente toepassing en vaste substanties zoekt, is eveneens bij CMD Naturkosmetik op de goede plaats. In Lutter am Barenberge, in het natuurgebied Harz loopt men bepaald niet achter iedere trend aan. Integendeel: CMD is juist op het gebied van inhoudsstoffen en pionier en entrepreneur, die alle producten zelf ontwikkelt en produceert.

 

Veel van de bewezen recepturen zijn sinds meer dan 15 jaar onveranderd. En ook nieuwe producten worden dusdanig uitgekozen, dat ze bij de minimalistische filosofie van het merk passen. De nieuwe producten worden op basis van de voorwaarden uitgekozen, zodat ze voor 100% bij de minimalistische filosofie van het merk passen. De specifieke grondstoffen worden door CMD uit alle landen van de wereld geÔmporteerd: tee trea-olie uit AustraliŽ. Kokosolie uit Sri Lanka. Duindoornolie komt uit Duitsland. En de originele Duitse krijt komt direct uit de krijtfabriek van het eiland RŁgen uit Duitsland.

 

Volgens Carl-Michael Diedrich is minimalisme ook een van de belangrijkste aspecten van een verpakking - beperkingen daarin zijn in tegenstelling tot zijn overtuiging alsnog soms nodig: "De functie van verpakkingen is eigenlijk alleen, het product te beschermen. Een tube uit aluminium is een goed voorbeeld voor dit doel. Daarom hebben wij bewust ervoor gekozen, weinig producten met een extra verpakking in het assortiment op te nemen.

 

De mooie extra verpakkingen zijn namelijk een aanzienlijke belasting voor het milieu: ze zorgen voor extra afval en verbruiken energie en grondstoffen. Tot mijn spijt zijn de consumenten zich nog steeds niet bewust van dit feit, of het is niet belangrijk voor ze. Feit is: bijna iedereen kiest in de winkel liever een product met een mooie extra verpakking. Ook de winkeleigenaren bevestigen dit tot mijn spijt steeds weer… Wij gebruiken, overal waar het mogelijk is, attractieve tuben en verpakkingen met een modern design, die optisch zo aantrekkelijk zijn, dat we in principe geen verdere verpakkingen nodig hebben."

 

Als een van de pionieren op het gebied van de natuurcosmetica heeft Carl-Michael Diedrich de ontwikkeling van deze groeimarkt vanaf het begin aan gevolgd. De "groene trend" in de cosmetica ziet hij desondanks als problematische ontwikkeling, omdat de trend de voorwaarden van de markt aanzienlijk veranderd heeft: "Natuurcosmetica is gedeeltelijk een mainstream-product geworden. De noodzakelijke advisering is voor veel distributeuren niet haalbaar. Vaak gaat het er uitsluitend om, dat een product letterlijk zichzelf verkoopt. Zoiets werkt bij natuurcosmetica niet. Ieder product en zelfs iedere grondstof heeft namelijk zijn eigen bijzondere eigenschappen. Als de advisering uiteindelijk gereduceerd wordt tot het beantwoorden van specifieke vragen door het winkelpersoneel als volgt: "Neemt u gewoon dit product, het wordt vaak verkocht…" – daarmee helpen wij de krant niet."

 

Volgens Diedrich bestaan de sterke kanten van natuurcosmetica juist uit een goede advisering: "Als de handel kritisch is en een eerlijke relatie met de klanten voor een cosmeticastudio belangrijk is, dan kan de klant ook bepalen, of een product voor hem daadwerkelijk het beste product is. Individualiteit moet voorop staan. Daarom is het voor mij belangrijk, bijzondere producten te produceren, die niet aan de vraag van de massa-markt voldoen. Wij willen cosmetica niet in enorme hoeveelheden produceren - bij CMD werken wij aan een langzame en gezonde ontwikkeling van producten, die aan alle aspecten van duurzaamheid voldoen."

 

Natuurlijk is het streven bij CMD ook, producten te ontwikkelen, die aan de modernste behoeften voldoen. Naast de basisingrediŽnten water, olie, vet en was, spelen daarbij in de natuurlijke, als ook in de traditionele cosmetica, de specifieke werkstoffen een steeds grotere rol. “Juist hier ligt de kracht van natuurcosmetica. Als wij grondstoffen uitkiezen, die op zichzelf een sterke werkzaamheid hebben, hoeven wij niet verdere bestanddelen te zoeken, omdat de basiscrŤme deze niet heeft. Onze recepturen hebben de werkende stoffen als basis en wij hoeven niet verdere stoffen toevoegen of met een enorm groot budget voor reclame de cosmetica promoten. Volgens mij is dat ook duurzaamheid. Vaak gebruikte bestanddelen, zoals plantaardige hyaluronzuur, zijn uiteindelijk ook in onze producten verwerkt - maar wij willen ze niet als reclame gebruiken, omdat bij CMD niet alleen een enkel deel van de grondstofcocktail belangrijk is, maar de complete schoonheid uit het hart van de natuur."

 

Inmiddels is uit de “eenmanszaak uit 1994” dankzij de rijkdom aan ideeŽn en consequente omzetting van ideeŽn door Carl-Michael Diedrich een grote onderneming met sympathie en pioniersgeest ontstaan. Tegenwoordig werken ca. 30 medewerkers voor CMD en heeft het bedrijf een assortiment met meer dan 160 producten.

 

Verdere informatie in het Duits op: www.cmd-natur.de


verzorging van een vochtarme en gevoelige huid met Coco de Rio

Een vochtarme huid bestaat eigenlijk uit twee huidtypen. De wangen zijn droog, terwijl de neus, kin en het voorhoofd teveel talg produceren, waardoor ze vaak glanzen. Het vettere gedeelte wordt ook wel de 'T' lijn genoemd. Dit huidtype is vaak gevoelig voor weersinvloeden. Om de conditie van de huid te verbeteren is dagelijkse verzorging met Rio de Coco een uitstekende keuze.


benodigde CMD produkten

verzorgende crŤme
8902 - gezichtsreiniger 8900 - hydraterend masker 8901
- OPTIE lippenbalsem
8903

verzorging

Iedere huid is blij met een schoonmaakbeurt aan het begin van de dag, ook als de avond ervoor het gezicht goed is gereinigd. `s Nachts vinden er namelijk belangrijke herstelwerkzaamheden plaats waarbij de huid afvalstoffen uitscheidt.

dagelijks
`s ochtends
`s avonds
  Neem een plukje watten of een wattenschijfje, maak het vochtig en doe er wat reinigingsmelk op. Wrijf daarmee in ronddraaiende bewegingen, op die manier wordt de huid goed schoon en gelijk een beetje gemasseerd.
Begin bij de hals, neem een nieuw watje en doe dan het gezicht. Werk steeds van beneden naar boven, dus eerst de kin, dan de wangen en het voorhoofd. Spoel het gezicht en hals goed af met lauwwarm water. Daarna droog deppen.

dagelijks
`s ochtends
  Breng na het reinigen de verzorgende crŤme aan, neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt en verdeel dit dun over het gehele gezicht. Doe dit ook weer van beneden naar boven en vanaf bovenkant neus zijwaarts over het voorhoofd. De crŤme beschermt tegen uitdroging en ongunstige invloeden van buitenaf, bijv. weer, cv, airconditioner etc. Wacht 10-15 minuten voordat u make-up aanbrengt.
Droge gebarsten lippen dagelijks meermaals insmeren met
balsem.

dagelijks
`s avonds
  Reinig de huid als hierboven beschreven, eventuele oogmake-up verwijderen met oogmake-up remover of met een beetje crŤme. Breng dan de verzorgende crŤme aan. Verdeel de crŤme goed over kin, wangen, neus en voorhoofd.
Klop ook voorzichtig een beetje crŤme rond de ogen.

1x per week
of naar behoefte
  Iedere huid heeft af en toe behoefte aan een extraatje. Neem daarom regelmatig een hydraterend masker. Dit masker stimuleert de doorbloeding en het vermogen vocht vast te houden. Het resultaat een soepele frisse huid.

Breng het masker na de reiniging mesdik op de vochtige huid aan en laat het 20 minuten inwerken. Afspoelen met lauwwarm water.
  INCI: Aqua, Cocos Nucifera Oil*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glycerin, Xanthan Gum, Persea Gratissima (Avocado Oil Unsaponifiables), Hydrolyzed Wheat Protein, Tocopherol, Phytic Acid, Potassium Sorbate,Parfum (*Raw materials: certified organic).lichaamsverzorging vochtarme huid

Neem minimaal 1x per week een bad met Dode Zee mineralen. Los 250 gram mineralen op in heet water. Breng het bad met koud water op een aangename temperatuur en baad maximaal 20 minuten. Na het baden het lichaam droog deppen en masseren met Coco de Rio bodylotion.

Gebruik voor het dagelijkse wassen of douchen
Neutral
douchegel of Olijfoliezeep, dep het lichaam droog en masseer met bodylotion. Droge, ruwe plekken aan elleboog en knie dagelijks inwrijven met Coco handcrŤme.
welke verzorging gebruiken bij:              
  Tea Tree Mineral Sandorini Rio de Coco Neutral Rosť Exclusive Edom
vette huid ja ja ja   ja   ja
normale tot gemengde huid ja ja ja beperkt ja   ja
normale huid ja ja ja ja ja ja ja
normale tot droge huid ja ja ja ja ja ja ja
droge huid   beperkt ja ja ja ja ja
gevoelige huid     beperkt ja ja ja ja
probleemhuid met puistjes ja   beperkt   beperkt beperkt ja
naar allergieŽn neigende huid     beperkt ja ja   beperkt
extreem droge huid, eczeem, psoriasis       beperkt ja beperkt ja
CMD Natuurkosmetika, huidverzorging met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van synthetische ingrediŽnten.  

Voor de produktie van CMD natuurcosmetica wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke, grotendeels plantaardige ingrediŽnten. De gebruikte plantenoliŽn zijn van hoogwaardige kwaliteit en in veel gevallen afkomstig van biologische teelt.
Minerale olie, uit aardolie gewonnen grondstoffen, synthetische geurstoffen en parabenen zijn uit den boze !

Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen is deze huidverzorging bijzonder goed geschikt voor mensen met een zeer droge of vette huid, allergieŽn en andere huidproblemen.
CMD cosmetica wordt geproduceerd onder controle van het BDIH (keurmerk van Duitse Natuurcosmetica producenten)

  geen gebruik van synthetische geurstoffen, synthetische emulgatoren, minerale oliŽn of uit mineraalolie vervaardigde grondstoffen


   
http://www.anthemis.nl/sitemapA.htmRio de Coco


Mineral krijtserieNeutral Dode Zee


PH-basisch krijtserieRosa MosquetaSandoriniTea Tree verzorgingsilicium gelNigella balsem
   
/CMDcosmetica/cmd.htm - laatste wijziging zaterdag 15 april 2017

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer