/


terug naar informatie Jasmijn

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Jasmijn Auri etherische olie productspecificatie / analyse
analyse Jasmijn grandiflorum <<<

>>> analyse Jasmijn Sambac

1. product

chargenr. E0548 / 18-0615 / Shiv
productnaam Jasmin absolue
land van herkomst Noord-India
INCI naam Jasminum oil
botanische naam Jasminum auriculatum
synoniem Oleum Jasmini
farmacopoea CAS: 84776-64-7 / Einecs: 283-993-5

2. eigenschappen

kleur helder roodbruin
geur bedwelmend, zoet bloemachtig
smaak typisch
consistentie vloeibaar
bereiding alcohol extractie bloemen
noot topnoot
element water / aarde
ORAC* waarde  
chakra / kleur wortel, sacraal en solar plexus / rood en rose
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% bis 4ml klar löslich, ab 4ml opaleszent
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen, Ethanol
relative Dichte20°C 0,960 g/cm³
Brechungsindex20°C 1,50
optische Drehung20°C +1,0°
Säurezahl Lackmus 4,0
alk. und sauer reag. Subst.  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
wasserlösliche Anteile  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt 50° C
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 3 bis 4 Jahre in vollen, geschlossene Gebinden
(angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3 Monate verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 60 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 19 ° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

6,00%   linalol   monoterpenol
2,700%   benzylalkohol   monoterpenol
2,340%   geranyl linalol   monoterpenol
1,3720%   nerolidol   monoterpenol
2,910%   eugenol   phenol
1,580%   farnesen   sesquiterpen
1,580%   squalen   sesquiterpen
20,510%   benzyl acetat   ester
18,360%   benzylbenzoat   ester
2,240%   methyllinolenat   ester
1,130%   hexenylbenzoat   ester
0,590%   methyloleat   ester
1,220%   methylpalmitat   ester
6,40%   phytyl acetat   ester
2,650%   other esters   ester
3,150%   trans-jasmon   keton
6,380%   isophytol   diterpenol
6,390%   phytol   diterpenol
6,225%   indol   diterpenol
0,80%   linolenic acid   acid
0,80%   oleic acid   acid
0,80%   palmitic acid   acid
0,50%   jasmin lacton   lacton
2,52%   other indole    

Werkzame bestanddelen: de olie bevat meer dan 100 bestanddelen, o.a. esters: methylantranilaat, benzylbenzoaat, benzylalcohol, benzylacetaat, linalylacetaat, salicylzuur, fenylazijnzuur, indol (belangrijk bestanddeel van de geur), farnesol, cisjasmoon, methyl jasmonaat.


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

Jasmijnolie kopen



Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact:
gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.
 

allergenen: eugenol - geraniol - limonen - linalol


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseJasmijnAuri.htm - laatste wijziging vrijdag 19 oktober 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer