/


terug naar informatie Siberische Den

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
     
Siberische Spar etherische olie - productspecificatie

analyse Arveden <<<

  >>> analyse Grove Den

   

1. product

chargenr. E2120 / 17-1215 / Aro / Shiv
productnaam Siberische Sparrennaaldolie / Pine needle oil sib.
land van herkomst Rusland
INCI naam Pine needle oil
botanische naam Abies siberica
synoniem Oleum pinaea siberica
farmacopoea CAS: 91770-69-3 / Einecs: 294-855-9

2. eigenschappen

kleur kleurloos
geur karakteristieke boslucht, balsemiek houtig
organoleptisch
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie kleingehakte twijgen met naalden
noot kopnoot - hartnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde  
chakra / kleur sacraal- en hart chakra / groen en oranje
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% löslich. helder
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,89 g/cm3
Brechungsindex20°C 1,471
optische Drehung20°C -34°
Farbe Gardner  
pH Wert 3,8
alk. und sauer reag. Subst.  
Terpenkohlenwasserstoffe  
Verseifungszahl  
Verwendung in Pharmazeutika - Düfte - Detergenzien - Putzmittel
Eigenschaften antimikrobielle -desinfektionsmittel - antiviralen - hypertensive - insektizide wirkung
fette Öle  
verharzte äther. Öle entspricht DAB
Flammpunkt 41° C
Siedepunkt 156° C
Erstarrungspunkt  
Dimethylsulfid entspricht DAB
Menthofuran entspricht DAB
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 3 bis 4 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 60 Monaten
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

29,17%   a-pinen   monoterpen
3,23%   b-pinen   monoterpen
0,79%   longifolen   monoterpen
1,76%   santen   monoterpen
13,69%   camphen   monoterpen
0,71%   b-myrcen   monoterpen
2,22%   b-phellandren   monoterpen
2,06%   d-3-caren   monoterpen
34,89%   limonen   monoterpen
0,17%   p-cymen   monoterpen
0,51%   terpinolen   monoterpen
2,29%   borneol   monoterpen
0,51%   terpinen-4-ol   monoterpenol
1,53%   thuyan-4-ol   monoterpenol
0,43%   a-terpineol   monoterpenol
20,48%   bornyl acetate   ester
0,68%   terpinyl acetate   ester
%   sonstige    


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.




Siberische Spar olie kopen










Veiligheid:
olie en damp ontvlambaar. stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. zeer schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie het braken vermijden en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.
     

allergenen: limonen

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,001 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,0100 %


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/SparSiberica.htm - laatste wijziging zaterdag 24 februari 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer