/


volg Anthťmis opetherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten
hydrosols

therapeutische mengsels
zalven
gels


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengsels

Olie van de MaandDode Zee
MBS huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽn


Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
ATTARS


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Het maken van Attars is in India een eeuwenoude traditie, bij archeologische opgraven zijn 5000 jaar oude destilleerketels gevonden. Attars worden gedestilleerd uit kruiden, bloemen, wortels en houtsnippers, zelfs uit aarde wordt een attar Mitti gewonnen. Traditioneel trok de destillateur, dighaa, met zijn ketels van dorp naar dorp om ter plekke te destilleren, in veel gevallen vond dit zelfs op het land plaats temidden van de voor dit doel gekweekte planten. Andere benodigde ingrediŽnten werden in de omliggende dorpen verzameld zodat vaak een hele streek bij de productie betrokken was.

Attars maken is een arbeidsintensief proces wat veel kennis en ervaring vereist. Helaas zijn er nog maar weinig destillateurs die met hun ketels door het land reizen. Veelal worden de grondstoffen verzameld en centraal gedestilleerd meestal in partijen van 25-50 kilo.
Een grote koperen ketel,
deg, wordt gevuld met water en verse kruiden of bloemen, deze wordt afgesloten met een deksel met opening. De deg wordt via een bamboe pijp verbonden met een andere koperen ketel, bhapka genoemd, die gevuld is met Sandelhoutolie en in een waterbad staat. Deze ketel fungeert eveneens als condensor. De randen van het deksel van de deg en de aansluitingen van de pijp worden goed afgedicht met een dikke laag klei en katoen.
Dan wordt onder de deg een vuur aangelegd om het destillatieproces in gang te zetten, de stoom vloeit via de bamboepijp van de deg naar de naar bhapka. De destillateur, dighaa, controleert voortdurend de temperatuur van beide ketels. De deg mag niet te heet worden, anders zou de druk te hoog worden of de bloemen/planten verbranden en de bhapka moet koel blijven om de stoom goed te laten condenseren. Na 4 uur wordt het proces herhaald en moet het geheel gedurende de nacht afkoelen. De volgende ochtend worden olie en water gescheiden waarbij het water weer terugegoten wordt in de deg. Afhankelijk van de te produceren attar kan dit proces meerdere weken in beslag nemen.


  Attar Amber
  kruidenmix
  Attar Ambar een exotisch afrodisiacum met een zoete, pittige, sensuele geur. Voor de Hindi een heilig attar voor liefdesparen. Een geraffineerde mix van kruiden en bloesems op Sandelhout.


  Attar Champaca
Michelia champaca
Champa Attar een hooggewaardeerde attar met een subtiel, zacht geurig aroma. Een zoete boventoon met kruidige inslag in evenwicht met Sandelhout.


  Attar Hina
Lawsonia inermis
Een Attar van de Hennaplant samen met een mengsel van kruiden, specerijen, wortels en zaden met een hoge rijke geur en een zweem van thee en bittere chocolade. Deze attar wordt veel gebruikt als parfum voor dames en heren.


  Attar Kewra
Pandanus odoratissimus
Kewra is de bloem van de Pandanus odoratissimus. Dit is een exotische bloem uit India met een zoete honingachtige geur. Co-destillatie met Sandelhout maakt de Kewra attar tot iets heel bijzonders.


  Attar Indian Lotus
Nelumba nuciferal
De attar van de witte Lotus kan een grote hulp zijn bij zware geestelijke arbeid. De bedwelmende zoete geur heeft een positieve werking op de menselijke geest. Hij opent de kruinchakra, sahasrara, waardoor meditatie wordt vergemakkelijkt.


  Attar Mitti
gebrande aarde
De Mitti Attar met aarde uit de Ganges wordt door de Hindi zeer gewaardeerd. Gebrande aarde wordt gedestilleerd met Sandelhout, het is een bijzonder olie met de geur van een regenbui op verzengde aarde. Mitti is een goede steun bij emotionele problemen.


  Attar Motia
Jasminum sambac
Motia attar een rijke zoete Jasmijn geur met een groene ondertoon. Destillatie over Sandelhout maakt deze attar met zijn diepe, zachte en toch fruitige geur geschikt voor vrouwen en mannen.


  Attar Rose (gulab)
Rosa damascena
De bloem der liefde heeft door de eeuwen heen altijd een belangrijke rol gespeelt. Destillatie met Sandelhout verleent dit attar een goddelijke geur.


  Attar Ruh Genda
Tagetes patula
Een populair attar gedestilleerd met Tagetes bloemen en Sandelhout. De unieke frisse geur heeft kalmerende eigenschappen en inspireert tot nieuwe activiteiten. Verdiept de ademhaling en is daarom zeer geliefd bij meditatie


  Attar Shamama
gemengde kruiden
Een heilig attar met ruim zestig kruiden, specerijen en bloemen. Destillatie over Sandelhout geeft een lang geurende warm kruidige olie die spirituele kracht geeft.


  Attar Zafri
Tagetes minuta
Eťn van de meest populaire attars in India. De unieke geur is heel verfrissend en opent de luchtwegen. Zijn kalmerende werking is een goede ondersteuning bij meditatie.


  Harshingar Nacht Jasmijn
Nyctanthes arbortristis
Gedestilleerd uit het blad en bloesem. Heel bijzondere zoete geheimnisvolle oriŽntaalse geur.


* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
   

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamOliŽn van de maands

iedere maand
een etherische olie, basisolie en hydrosol
met 15% korting
Proefsetjes

etherische- en basisoliŽn
wrattenoliŽn


welke olieMBS huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingDode Zee
mineralen en modder

massage oliŽn

natuurllijke massage oliŽn zonder synthetische toevoegingenJojoba huidolie

etherische olie in jojoba,
te gebruiken als parfum of toevoeging aan massag-oliŽnKumkumadi

Ayurvedische olieParfumolie

Parfum olie met hoofdzakelijk natuurlijke ingrediŽntenRookkaarsen

Rookkaarsen uit het Erzgebergte met
natuurlijke ingrediŽnten

   

aroma/attar.htm - laatste wijziging dinsdag 10 oktober 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer