oovolg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars


Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliŽn
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii


Fenegriek
Fichtennadel
Foelie
Fokienia
Franse Roos
Frangipani

Galanga
Galbanum
Gandhi wortel
Ganzevoet
Gardenia
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem

Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Hibahout
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hooibloemen
Hop
Hyacint
Hysop

Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard

Jamaica Peper
Jaborandi
Jamrosa
Japanse Ceder
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille

Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kamperfoelie
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kattenkruid
Kerrieboom
Kervel
Kewra
Khella
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Koffie
Kokila
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kumquat
Kurkumaprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrosols


zepen
Aleppo zepenDode Zee
Edom huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽnAnthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
foto`s
Engelwortel   Angelica archangelica
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De Engelwortel, Angelica archangelica, een imposante tot 2Ĺ mtr. hoge, harige plant met varenachtige bladeren en witte bloemen komt oorspronkelijk uit IJsland en behoort tot de schermbloemigen, Umbelliferae.
Engelwortel maakt diep wortelende vlezige penwortels die evenals de bladeren en stelen als keukenkruid en medicijnen toegepast worden.
Het kruid is nu over het hele noordelijke halfrond verbreid en te vinden op weiden, bosranden en oevers. Vooral vochtige plekken genieten de voorkeur.
Een legende vertelt dat deze plant door de aartsengel RafaŽl werd geopenbaard als geneesmiddel tegen de pest, vandaar ook de naam Archangelica.
In 1665 verspreidde het 'Royal College of Physicians' in Engeland een pamflet waarin
Angelicawater werd aangeprezen als geneesmiddel tegen de pest.

In de Middeleeuwen was Engelwortel, Kruid van de Heilige Geest, een zeer geliefd heelmiddel dat in kloostertuinen werd gekweekt.
Bovendien werd het kruid veel toegepast in de zwarte magie, met de rook van de wortels werden geesten, heksen en kobolden bezworen. Uit het sap maakte men brouwsels die zouden beschermen tegen de boze krachten van heksen.
Er waren in die tijd zoveel boze geesten te verdrijven dat de plant een belangrijk handelsobject was en Engelwortel zo bijna geheel uitgeroeid werd.
Ook vandaag geldt de plant als beschermer en geeft ze emotionale steun in netelige situaties.
De wortels bevatten een hoog gehalte aan vluchtige oliŽn, 300-350 kilo leveren 1 kilo olie op. Deze Oleum Angelicae e radicie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de wortels, heeft een zeer aromatische peperachtige geur en is sterk antiseptisch. Er wordt ook een etherische olie uit de vruchten en zaden gewonnen, deze is kleurloos met een frisse kruidige geur. Beide oliŽn worden als geurstof in cosmetische producten en als smaakstof in levensmiddelen en alcoholische dranken, o.a. magenbitter gebruikt.
Engelwortel essentiŽle olie heeft naar de mening van vooraanstaande aromatherapeuten antibacterieŽle en antiseptische eigenschappen en zou eveneens schimmelwerend zijn. * De olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; verstopte huid, psoriasis, artritis, jicht, reuma, oedeem, bronchitis, hoesten, verkoudheid, bloedarmoede, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, verstopping, aambeien, hartkloppingen, slecht slapen en geelzucht. *
Verdampen in woonruimte: het is een tonicum voor de zenuwen en verloren energie wordt weer teruggewonnen. Verdampen in de slaapruimte bij slapeloosheid.
*

Engelwortel olie kan uitstekend voor
huisdieren worden gebruikt, verdampen bij ontbreken eetlust.*


psychologisch:
Het Engelworteltype heeft een onwrikbare eigen visie op de wereld ontwikkeld. Hij kan koppig blijven stilstaan bij verouderde denkbeelden die hij ziet als de eeuwige waarheid.
Deze mens is iemand die onafhankelijk kan denken, verantwoordelijkheidsgevoel heeft en volhardend is in werk en geloof. Hij moet echter leren inzien dat anderen ook gelijk kunnen hebben, als hij dat begrijpt zullen anderen hem blijven waarderen. *

psychisch:
Engelwortelessence maakt bewust van eigen denken en kunnen. Het is een opbouwende en stabiliserende olie, voor kinderen heeft Engelwortel een beschermende invloed. De olie heeft sterk aardende eigenschappen, hij zet de mens met beide benen op de grond. De essence geeft zelfvertrouwen en kracht en hoort bij mensen die carriere willen maken en een verantwoordelijke functie willen bereiken in de maatschappij. *

spiritueel:
Engelwortel reinigt onze aura en licht onze geest door, ze maakt ons ontvankelijk voor de energie van engelen. Voor de ťťn is dit zonder iets te horen of te zien een hogere macht duidelijk waar te nemen, voor de ander betekent dit met zichzelf in balans te komen. Met de steun van Engelwortel hoeven we voor niets bang te zijn.*

contra-indicatie: fototoxisch, niet gebruiken tijdens zwangerschap en bij diabetes. niet bij baby`s en kinderen.

mengen met: Engelwortel is goed te combineren met, Bergamot, Citroen, Costus, Den, Eikenmos, Eucalyptus, Jeneverbes, Lemongrass, Patchouli, Scharlei, Tea Tree en Vetiver.
Enige toepassingen van Engelwortel zijn:
uitputting, stress: meng 2 druppels Engelwortel, 5 druppels Salie, 7 druppels Bergamot, 3 druppels Lavendel en 5 druppels Ceder met 50 ml. Jojoba- of Avocado-olie. Hiermee 2-3 per week, de buik 5 min. masseren *
massage-olie die het zelfvertrouwen sterkt: 5 druppels Engelwortel en 5 druppels Roos mengen in 50 ml. basis olie. Met dit mengsel dagelijks buik en voeten masseren. *
verdampen: 6 druppels Engelwortel op de aromalamp werken opbouwend en stabiliserend en zijn behulpzaam bij het nemen van beslissingen. *https://anthemisshop.com/index.php/nl/etherische-olie/etherische-olie-e-g/engelwortel-india/a-5184-10000003

risico's aromatherapie

aromatherapie bad/sauna

info aromatherapie aromatherapie dieren toepassingen aromatherapie aromatherapie insecten* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
   

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamOliŽn van de maands

iedere maand
een etherische olie, basisolie en hydrosol
met 15% korting
Proefsetjes

etherische- en basisoliŽn
wrattenoliŽn


welke olieMBS huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingDode Zee
mineralen en modder

massage oliŽn

natuurllijke massage oliŽn zonder synthetische toevoegingenJojoba huidolie

etherische olie in jojoba,
te gebruiken als parfum of toevoeging aan massag-oliŽnKumkumadi

Ayurvedische olieParfumolie

Parfum olie met hoofdzakelijk natuurlijke ingrediŽnten

   
/aroma/engelwortel.htm - laatste wijziging donderdag 21 september 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer