oovolg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars


Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliŽn
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii
Eucalyptus Steigeriana


Fenegriek
Fichtennadel
Foelie
Fokienia
Franse Roos
Frangipani

Galanga
Galbanum
Gandhi wortel
Ganzevoet
Gardenia
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem

Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Hibahout
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hooibloemen
Hop
Hyacint
Hysop

Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard

Jamaica Peper
Jaborandi
Jamrosa
Japanse Ceder
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille

Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kamperfoelie
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kattenkruid
Kerrieboom
Kervel
Kewra
Khella
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Koffie
Kokila
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kumquat
Kurkumaprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrosols


zepen
Aleppo zepenDode Zee
Edom huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽnAnthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
 
Eucalyptus
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Ongeveer driekwart van de Australische vegetatie wordt gevormd door Eucalyptus bomen/struiken. Er bestaan plm. 700 variŽteiten, waaronder de Eucalyptus amygdalina uit Zuid-AustraliŽ die met zijn 150 mtr. de hoogste boom ter wereld is. Slechts enkele soorten worden voor de productie van etherische olie benut.
Eucalyptus etherische olie heilzaam bij griep, verkoudheid en sinusitis. Eucalyptus polybractea effectief bij schimmelinfecties o.a. voetschimmel en candiasis. Eucalyptus globulus heilzaam bij reuma en spierpijn.  Eucalyptus polybractea doodt bacteriŽn en schimmels o.a. Candida albicans, Staphylococcus areas, Escherichia Coli, Pseudomonas Aeruginosa, Aspergillus Niger
foto Pixaby.com
In 1915 waren er alleen al in de staat Victoria 258 Eucalyptus-destilleerderijen. In 1991 waren dit er voor geheel AustraliŽ nog maar vier. Deze teruggang werd veroorzaakt door de opkomst van synthetische oliŽn, ook hier won de lage prijs het van de kwaliteit. Hoewel het zeer weinig voorkomt zijn er mensen met een Eucalyptus-allergie. Meestal uit zich dit door het verschijnen van rode plekken op de huid na het gebruik van de olie. Alle Eucalyptus oliŽn zijn giftig, raadpleeg daarom voor inwendig gebruik altijd eerst een arts. De meest bekende destillaten zijn de Eucalyptus citriodora, met als voornaamste werkstof citronellal, deze wordt hoofdzakelijk gebruikt als geurstof. De Eucalyptus radiata, met als voornaamste werkstof 1.8 cineol, wordt veel gebruikt in massage-olie. De Eucalyptus polybractea heeft een hoger gehalte cineol, wat betekent dat de antiseptische werking 3,5 maal sterker is dan die van fenol (carbolzuur), een veel gebruikt synthetisch ontsmettingsmiddel. De olie wordt onder lage druk gedestilleerd uit vers geplukte bladeren. Een goede kwaliteit wordt niet gerectificeerd en benaderd de geur van het verse blad heel dicht. Het meeste bekend is de heilzame werking op de luchtwegen, maar ook bij diverse huidproblemen kan de olie goede diensten bewijzen. De olie is sterk antiseptisch, bacteriedodend, parasietendodend en wordt daarom vaak preventief gebruikt bij besmettelijke ziekten.

De Eucalyptus globulus is de meest bekende olie en wordt in heel veel producten, o.a. tandpasta, hoestdrank, kauwgum etc., gebruikt.

De geur van de
polybractea is door het hoge cineolgehalte scherper dan van andere Eucalyptus soorten. Uitsluitend uitwendig te gebruiken. Zeer effectief bij: voetschimmel, ontstekingen, verkoudheid, ruwe droge handen, ontsmetten, doodt vele soorten bacteriŽn en schimmels o.a. Candida Albicans, Stophylococcus Areas, Escherichia Coli, Pseudomonas Aeruginosa, Aspergillus Niger

De
Eucalyptus citriodora een sterk naar Citroen ruikende olie heeft een krachtige parasieten werende werking.

De
Eucalyptus dives naar mint geurende Eucalyptus, zeer geschikt voor de behandeling van spieren en gewrichten.

De
Eucalyptus smithii de mildste van alle Eucalyptussoorten met een laag cineol gehalte, geschikt bij luchtwegproblemen, ook bij kinderen.

De
Eucalyptus staigeriana met een heerlijke citroengeur. Mild bij luchtwegproblemen, goede insectenverdrijver
Eucalyptus essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; wonden, blaren, puistjes, zweren, eczeem, verstopte poriŽn, sinusitis, hoest, verkoudheid, keelpijn, griep, migraine, reumatische pijnen, zenuwpijn, spierpijn, herpes, waterpokken, gordelroos, insectenbeten/steken, bindweefsel ontsteking, blaasontsteking, infecties.
Hieronder een paar voorbeelden van Eucalyptus (let op, verschillende soorten hebben verschillende werkingen). U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving met toepassingen.
wondjes, lichte brandwonden, puisten en zweren; doe 3 druppels Euc. polybractea of Euc. globulus op een vochtig watje en dep hiermee regekmati de aangetaste plekken
eczeem, verstopte poriŽn; meng 6 druppels Eucalyptus in een glas gekookt, afgekoeld water en spoel hiermee 2x dagelijks het gezicht af.
ruwe en droge handen; meng 3-5 druppels Eucalyptus met een eetlepel Jojoba-olie en wrijf hiermee de handen 2x dagelijks en na iedere wasbeurt in.
insectenbeten; doe 2 druppels Euc. polybractea of Euc. globulus op een watje en leg dit op de jeukende/pijnlijke plek
verkoudheid, griep, voorhoofdholte ontsteking, vastzittende hoest, keelpijn; 6-10 druppels Eucalyptus in een schaaltje heet water doen en hiermee dampen.
reumatische pijnen; meng 15 druppels Euc. polybractea of Euc. globulus en 10 druppels Citroen met 50 ml. basis olie en masseer met dit mengsel de pijnlijke plekken.
luchtverfrisser; meng 30-50 druppels Euc. polybractea of Euc. globulus met water (goed schudden) en doe dit in een verstuiver. Hiermee houdt u de kamers lekker fris en doodt 70% van de Staphylococcen in de lucht.
* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamOliŽn van de maands

iedere maand
een etherische olie, basisolie en hydrosol
met 15% korting
Proefsetjes

etherische- en basisoliŽn
wrattenoliŽn


welke olieMBS huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingDode Zee
mineralen en modder

massage oliŽn

natuurllijke massage oliŽn zonder synthetische toevoegingenJojoba huidolie

etherische olie in jojoba,
te gebruiken als parfum of toevoeging aan massag-oliŽnKumkumadi

Ayurvedische olieParfumolie

Parfum olie met hoofdzakelijk natuurlijke ingrediŽntenRookkaarsen

Rookkaarsen uit het Erzgebergte met
natuurlijke ingrediŽnten

   
/aroma/eucalyptus.htm - laatste wijziging vrijdag 22 september 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer