oovolg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars


Lantana
Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierbes
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliŽn
Lavenblad Salie
Lelie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
LinaloŽ
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus

Maagwortel
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mangogember
Mansoor
Mantri
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mas tiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliŽn
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Moerasspirea
Monnikspeper
Mos
Mosterd
Motia
Munt OliŽn
Muskus
Muskuszaad

Nagermotha
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat

Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Oud

Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom

Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rosalina
Rozemarijn
Rozenhoutprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrosols


zepen
Aleppo zepenDode Zee
Edom huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽnAnthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
foto`s
Latschenkiefer   Pinus montana / pumillionis
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Latschenkiefer of Bergden, Pinus montana, is ook familielid der naaldbomen, Pinaceae, en behoort tot het zogenaamde `Knieholz`. Dit heeft twee verschillende groeivormen, bomen van 10 tot 20 meter hoogte en bomen/struiken tot 4 meter.
De boom heeft blauwe, later bruine kegels.
Zoals de naam
Bergden al aan geeft groeit de Latschenkiefer vooral in het hooggebergte.
De boomvorm in de Westelijke Alpen, Vogezen en de PyreneŽn, de struikvorm,
Pinus mugo var. pumilio, hoofdzakelijk in de Oostelijke Alpen en de Karpaten.

De etherische olie,
Pini pumillionis aetheroleum, wordt gewonnen door waterdamp distillatie van de naalden en wordt vooral in Oostenrijk geproduceerd.
Het is een heldere olie met een krachtige geur die aan bosgrond doet denken.

De olie is sterk antiseptisch en verhindert de verspreiding van besmettelijke ziekten.
Hij helpt de luchtwegen vrij te maken, werkt verzachtend bij verkoudheden en geeft door verdampen een aangename geur in de kamer.


In de farmaceutische industrie wordt de olie gebruikt in preparaten tegen hoesten en verkoudheid en in de drankenindustrie als toevoeging in Franzbranntwein.

Latschenkiefer etherische olie helpt bij verkoudheid, griep, astma en bronchitis. Bergden of Pinus montana is effectief bij reumatische pijnen, artritis en jicht.
foto Pixaby.com


De Latschenkiefer is een beschermde boom en de twijgen mogen alleen met een speciale vergunning verzameld worden. Omdat de vraag naar de etherische olie de laatste jaren enorm gestegen is wordt de boom nu ook in lagere bergregionen in struikvorm aangeplant.

Latschenkiefer essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; verkoudheid, griep, sinusitis, slijmvliesontsteking, bronchitis, astma, hoesten, slijmvorming, reumatische klachten, jicht, galblaasproblemen, aandoeningen aan de lucht- en urinewegen, blaasontsteking.

contra-indicatie: niet puur op de huid aanbrengen, kan irritaties veroorzaken

mengen met: Latschenkiefer kan goed gecombineerd worden met Ceder, Lavandin, Rozemarijn, Salie, Cananga, Labdanum en Jeneverbes. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
verkoudheid, griep, sinusitis; 2 druppels Bergden, 2 druppels Citroen en 2 druppels Eucalyptus toevoegen aan een schaaltje heet water en 2 ŗ 3 keer per dag dampen.
griep; 2 druppels Bergden, 2 druppels Mirte en 2 druppels Citroen mengen met een beetje melk of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een goed warm bad en iedere dag 20 minuten baden.
bronchitis; 1-2 ml. Latschenkiefer mengen met 50 ml. basis olie, met dit mengsel borst en rug inwrijven.
verdampen: in de sauna, luchtzuiverend en een frisse atmosfeer, 15 tot 20 druppels Latschenkiefer toevoegen aan het water wat over de stenen wordt gegoten. Ook goed bij verkoudheid, verdiept de ademhaling. Etherische oliŽn nooit puur op de hete stenen gieten, ze zijn brandbaar !


andere NaaldboomoliŽn vindt u > > > hier


Arveden Pinus cembra en Pinus cembra Siberica
Pijnboom of Grove Den andere namen voor de Pinus sylvestris
Den De Den komt in veel variŽteiten over de hele wereld voor. De Indianen gebruikten Dennetakken om hun `matrassen` mee te vullen om zo insecten en ander ongedierte te weren. Pinus sylvestris groeit voornamelijk in Europa en de voormalige Sovjet landen. De belangrijkste distillatiecentra zijn Oostenrijk en het tegenwoordige GOS. De etherische olie wordt gewonnen door waterdamp distillatie van de takken met naalden. Het is een kleurloze olie met een sterke geur die aan een balsem doet denken. De olie is sterk antiseptisch en verhindert de verspreiding van besmettelijke ziekten. Helpt goed bij aandoeningen van urine- en luchtwegen. Het is een mild diureticum en daarom uitstekend te gebruiken bij lymfedrainage. Stimuleert de bijnierschors en geslachtsklieren, verzacht bij verkoudheden en geeft bij verdampen een aangename geur in de kamer
Zilverspar De Fijnspar, Picea abies, groeit in een groot deel van Europa in de bergen tot 1800 mtr. en vormt dichte bossen. De boom kan een hoogte van 60 mtr. bereiken en tot 700 jaar oud worden. Hij is de leverancier van ons `vurenhout`. De Zilverspar genoemd naar zijn gladde zilverwitte stam, is ťťn van de grootste Europese bomen en kan een hoogte van ruim 60 mtr. bereiken. Het sap van de naalden werkt in hoge mate slijmoplossend en aandoeningen van de ademhalingsorganen. De etherische olie van beide soorten is vrijwel identiek en wordt verkregen door distillatie van de naalden en bevat bornylacetaat, pineen en limonen. De olie heeft een plezierige iets zoete balsemachtige dennengeur en aktiveert het immuunsysteem. Daardoor zeer werkzaam bij aandoeningen aan de luchtwegen, hoesten, griep en koorts. Ook heilzaam bij reumatische pijnen / artritis. In het badwater geven extracten van Sparrescheuten een kalmerende werking op de zenuwen. Helaas worden er steeds meer kunstmatige producten op de markt gebracht die bij lange na niet de zelfde werking hebben als de zuivere olie

* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamOliŽn van de maands

iedere maand
een etherische olie, basisolie en hydrosol
met 15% korting
Proefsetjes

etherische- en basisoliŽn
wrattenoliŽn


welke olieMBS huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingDode Zee
mineralen en modder

massage oliŽn

natuurllijke massage oliŽn zonder synthetische toevoegingenJojoba huidolie

etherische olie in jojoba,
te gebruiken als parfum of toevoeging aan massag-oliŽnKumkumadi

Ayurvedische olieParfumolie

Parfum olie met hoofdzakelijk natuurlijke ingrediŽntenRookkaarsen

Rookkaarsen uit het Erzgebergte met
natuurlijke ingrediŽnten

   
/aroma/latschen.htm - laatste wijziging donderdag 21 september 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer