oovolg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends


Lantana
Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierbes
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliŽn
Lavenblad Salie
Lelie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
LinaloŽ
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus

Maagwortel
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mangogember
Mansoor
Mantri
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mastiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliŽn
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Moerasspirea
Monnikspeper
Mos
Mosterd
Motia
Munt OliŽn
Muskus
Muskuszaad

Nagermotha
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat

Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Oud

Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom

Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rosalina
Rozemarijn
Rozenhoutprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrosols


zepen
Aleppo zepenDode Zee
Edom huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽnAnthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
foto`s
Melisse   Melissa officinalis
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Bij de oude Grieken hadden een Honingbij (Melissa) en ons kruid dezelfde naam. Dit omdat Bijen aan de nectar van deze plant de voorkeur gaven. De Melisse, Melissa officinalis, komt oorspronkelijk uit de OriŽnt en wordt daar nog steeds aangeplant om Bijen te lokken.

Melisse of Melissa officinalis etherische olie heilzaam bij slapeloosheid en stress. Melisse verdrijft depressie en migraine.  Melissa officinalis helpt bij misselijkheid en postnatale problemen, ook bij hartkloppingen en onregelmatige menstruatie.
foto Pixaby.com

De Arabieren brachten het kruid naar Spanje en de Benedictijner monniken namen het mee naar onze streken, waar het al snel in kloostertuinen gekweekt werd. Vandaag de dag wordt Melisse bijna overal verbouwd.
Vroeger dacht men dat Melisse zwartgalligheid zou verdrijven, het wordt ook nu nog steeds ingezet bij depresssies. In de 18e eeuw werd Melisse verwerkt in elixers die de eeuwige jeugd zouden schenken. Wie Lavendel niet verdraagt kan Melisse gebruiken om lekker en ontspannen te slapen.
De etherische olie wordt verkregen door stoomdistillatie van het bloeiende kruid, is lichtgeel van kleur en heeft een lichte, frisse citroengeur. Omdat Melisse een kostbare olie is worden Citroen, Lemongrass, Melisse Indicum en Citronella vaak als Melisse verkocht.
Melisse essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; allergieŽn, astma, bronchitis, chronische hoest, gebrek aan eetlust, depressie, migraine, misselijkheid, ingewandstoornissen, postnatale problemen, hartkloppingen, onregelmatige menstruatie, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, angst, spanning, shock, vertigo en stress. Melisse kan in zeer lage concentratie heel goed gebruikt worden om eczeem en andere huidproblemen te behandelen.

psychologisch: Het Melissetype zit een beetje met zichzelf in de knoop. Het is een olie die vooral geschikt is voor de vrouw en haar problemen. In plaats van tevreden te zijn met haar eigen vrouwelijkheid en gevoeligheid, reageert zij overgevoelig op situaties waarin logica of verstand gebruikt moeten worden. Wanneer zij tevreden leert te zijn met zichzelf en haar lichaam, kan zij heel gelukkig worden.

psychisch: Melisse-olie kalmeert de zenuwen en laat het leven beminnen. Melisse heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking op melancholische, depressieve, paniekerige en hysterische mensen. Melisse-essence schenkt vitaliteit en maakt sexueel begeerlijk.

spiritueel: Melisse-olie, heeft een grote waarde bij sterf- en rouwprocessen. Melisse staat van oudsher bekend om troost te kunnen geven aan mensen die een rouwproces doormaken, vooral in gevallen waarin een geliefd persoon onverwacht, bijvoorbeeld bij een ongeluk, overleden is. Melisse kan ook troost bieden aan mensen die weten dat ze stervende zijn, en aan hun vrienden en bloedverwanten.

contra-indicatie: spaarzaam gebruiken, kan in hogere concentraties irritaties veroorzaken

mengen met: Melisse kan goed gecombineerd worden met Lavendel, Geranium, bloemenoliŽn en CitrusoliŽn. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
slapeloosheid, migraine; 5 druppels Melisse en 5 druppels Lavendel mengen met een beetje melk of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en vlak voor het naar bed gaan baden.
slapeloosheid; meng 5 ml. Melisse met 5 druppels Roos. Sprenkel een paar druppels van dit mengsel op het hoofdkussen en je slaapt als een Roos.
verdampen; 8 druppels Melisse in de aromalamp werken versterkend en ontspannend op het lichaam. Laten spanningen rond het hart wegglijden.

* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamOliŽn van de maands

iedere maand
een etherische olie, basisolie en hydrosol
met 15% korting
Proefsetjes

etherische- en basisoliŽn
wrattenoliŽn


welke olieMBS huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingDode Zee
mineralen en modder

massage oliŽn

natuurllijke massage oliŽn zonder synthetische toevoegingenJojoba huidolie

etherische olie in jojoba,
te gebruiken als parfum of toevoeging aan massag-oliŽnKumkumadi

Ayurvedische olieParfumolie

Parfum olie met hoofdzakelijk natuurlijke ingrediŽntenRookkaarsen

Rookkaarsen uit het Erzgebergte met
natuurlijke ingrediŽnten

   
/aroma/melisse.htm - laatste wijziging vrijdag 22 september 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer