oovolg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars


Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliŽn
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii
Eucalyptus Steigeriana

Fenegriek
Fichtennadel
Foelie
Fokienia
Franse Roos
Frangipani

Galanga
Galbanum
Gandhi wortel
Ganzevoet
Gardenia
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem

Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Hibahout
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hooibloemen
Hop
Hyacint
Hysop

Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard

Jamaica Peper
Jaborandi
Jamrosa
Japanse Ceder
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille

Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kamperfoelie
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kattenkruid
Kerrieboom
Kervel
Kewra
Khella
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Koffie
Kokila
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kumquat
Kurkuma


 


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrosols


zepen
Aleppo zepenDode Zee
Edom huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽnAnthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
foto`s
Japanse Munt   Mentha arvensis var. piperascens
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Munt heeft eeuwen lang in hoog aanzien gestaan bij de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, maar ook bij nomadenstammen in Noord-Afrika. In de West-Afrikaanse landen vormt Muntthee een belangrijk onderdeel van de overstelpende gastvrijheid die de bevolking van deze streken eigen is. Door de eeuwen heen is het ook als geneeskrachtig kruid gebruikt.
Pepermunt is een cultuurplant die voortgekomen is uit een kruising van de wilde Muntplanten, Mentha aquatica en Menta spicata. Pepermunt komt ook veel verwilderd voor en in talloze variŽteiten o.a. Japanse Munt, Chinese Munt en Kruizemunt. De etherische olie wordt gedistilleerd uit de vers geplukte bladeren en bestaat naast bitter- en looistoffen hoofdzakelijk uit menthon en menthol, wat de verkoelende werking van Pepermunt verklaart. De menthol uit de etherische olie kan gezuiverd worden tot pure menthol en dan gebruikt worden voor verkoelende zalven, stoombaden etc. Muntplanten zijn in het Middellandse zeegebied inheems. De Groene munt, Mentha Spicata geeft zijn muntsmaak aan kauwgom. De watermunt, Mentha aquatica, wordt in Nederland veel als tuinplant gekweekt. Japanse Munt of Mentha piperita japonicae etherische olie, helpt bij hoofdpijn, migraine en hik.  Japanse Munt heilzaam bij ingewandsklachten, maag- en darmkrampen. Mentha piperita tegen reisziekte en misselijkheid. Japanse Munt heilzaam bij galkolieken en menstruatiepijnen. Japanse Munt sterkt seksuele potentie
De Japanse Munt is een variŽteit van de Akkermunt, Mentha arvensis en minder scherp dan Pepermunt. Een overzicht van andere Muntsoorten die eveneens etherische oliŽn leveren vindt u >> hier
Japansemunt essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; slechte adem door maagklachten, darmgassen, gebrek aan eetlust, hik, hoofdpijn, ingewandsklachten, maag- en darmkrampen, menstruatiepijnen, migraine, misselijkheid, opgeblazen gevoel, galkolieken, (voorjaars) moeheid, slapte na ziekte, winderigheid, reisziekte

contra-indicatie: alle Muntsoorten verminderen de melkafscheiding bij borstvoeding en beÔnvloeden de werking van homeopatische geneesmiddelen negatief.

mengen met: Japanse muntolie kan goed gecombineerd worden met Lavendel, Marjolein, Rozemarijn, Eucalyptus, Citroen en andere Muntsoorten. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een paar voorbeelden:
bij neuralgiŽn; enige druppels Japanse Munt op de pijnlijke plaatsen smeren of 6-10 druppels mengen in een eetlepel basis olie en met dit mengsel de pijnlijke plekken heel licht masseren.
bij jeuk; 4 druppels Japanse Munt mengen in een glas gekookt, afgekoeld water en hiermee de huid afspoelen of deppen.
bij tand-, kiespijn; 1 druppel Japanse Munt op de pijnlijke tand/kies smeren.
bij vastzittende verkoudheid; 5 druppels Japanse munt en 5 druppels Eucalyptus in een schaaltje heet water doen en hiermee 2 ŗ 3 keer per dag dampen.
bij stijve spieren na het sporten; meng 5 druppels Japanse munt, 5 druppels Komijn, 5 druppels Rozenhout, 4 druppels Peper en 2 druppels Citroen met 20 ml. Tarwekiem olie. Met dit mengsel de stijve spieren meermaals masseren.
verdampen; 6 druppels Japanse Munt en 6 druppels Eucalyptus in het saunawater zijn aangenaam bij verkoudheid, hoofdpijn e.d. Attentie etherische oliŽn nooit zonder water over de hete stenen schenken, ze zijn brandbaar !!

* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


 

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


vetzuren
recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam
wrattenoliŽnwelke olie voor welke kwaalEdom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding
Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie
Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie   
e-mail aromatherapie@anthemis.nl /aroma/mintjapan.htm - laatste wijziging zaterdag 16 september 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer