oovolg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars


Lantana
Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierbes
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliŽn
Lavenblad Salie
Lelie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
LinaloŽ
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus

Maagwortel
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mangogember
Mansoor
Mantri
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mastiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliŽn
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Moerasspirea
Monnikspeper
Mos
Mosterd
Motia
Munt OliŽn
Muskus
Muskuszaad

Nagermotha
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat

Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Oud

Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom

Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rosalina
Rozemarijn
Rozenhoutprijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrosols
insecten verdrijven
therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrosols


zepen
Aleppo zepenDode Zee
Edom huidverzorging
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder


massage oliŽn
huid oliŽnAnthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit
huidverzorging met natuurlijke grondstoffen
   
foto`s
Roos   Rosa centifolia
Rosa damascena
olie-analyse
Flores Rosae / Hindi: Gulab - Sudburg - Gulabi rang / Sanskriet: Shatadalaa - Shatapattra - Vrittapushpa


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Deze kruidige struik komt oorspronkelijk uit PerziŽ en werd langzamerhand in gematigder gebieden geintroduceerd. Ze is door alle eeuwen heen de favoriet van dichters geweest. Rosa centifolia , de ProvenÁaalse Roos wordt verbouwd in Marokko, dat op dit moment de grootste producent is, in Frankrijk waar ze al bestond voor de Franse revolutie en in ItaliŽ.
Bij de oude Grieken was de Roos de bloem van Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid in al haar vormen, vooral van de kunst en creativiteit . Aphrodite wordt beschouwd als de personificatie van de zinnelijkheid.

Voor de vroeg-christelijke mystici was de roos de bloem van de maagd Maria, wat symbolisch in veel schilderijen van middeleeuwse schilders terug te vinden is.
Rosa damascena, de dieprode sterk geurende Damascus Roos werd naar Europa gebracht tijdens de kruistochten en wordt voornamelijk in de Kazenlik vallei in Bulgarije verbouwd maar ook in Cosen in Turkije. Roos of Rosa damascena etherische olie. Rozen olie komt uit BulgarijŽ, Marokko en Frankrijk
foto Hans Braxmeier
Goedkopere soorten Rozen-olie worden met alcohol geŽxtraheerd uit de bloemen, deze olie is amberkleurig en heeft een warme zoete geur, echter veel harder en vlakker dan de gedestilleerde Rozenolie.
De echte Rozen-olie van de ProvenÁaalse en Damaceense Roos wordt gewonnen door waterdampdestillatie. Afhankelijk van de Rozensoort heeft de olie een lichtgele tot oranjebruine kleur en een warme, kruidige zoete geur. Voor 1 kilo olie benodigt men 5000 kilo bloemblaadjes.

Rozenolie is opwekkend, harmoniserend en bekend om zijn helende en antibacteriŽle eigenschappen.
*
Van oudsher werd Rozenolie beschouwd als een vrouwelijke olie, het heeft dan ook een opmerkelijke gunstige invloed op de vrouwelijke organen.
*
De olie reguleert de menstruatie en de emotionele klachten die hiermee verbonden zijn. Bovendien is het een wonderbaar aphrodisicum, ideaal in huid- en gezichts olie en in parfum en bad.

Omdat echte etherische Rozenolie zeer kostbaar is wordt het vaak aangeboden als mengsel van 3-5% etherische olie in een basis van Jojoba olie. India produceert ``Aytar`` een compositie van Roos en Sandelhout.

Als u voor het eerst echte Rozenolie ruikt zult u verbaasd zijn over de geur. Menigeen zal denken "is dit echte Rozenolie ?"
Dit komt omdat men vaak door de vele cosmetica en parfums met rozengeur op het verkeerde been gezet werd. Men verwacht dan van Rozenolie dezelfde geur als van deze producten.
Ruik de olie nooit vanuit het flesje maar doe 1 druppel op een tissue of op een aromasteen. Na korte tijd zal de olie zijn geur ontvouwen en de omgeving veranderen in een rozentuin. U zult ontdekken dat de geur van de olie gelijk is aan die van een pas ontloken roos en een paar uur duidelijk aanwezig zal zijn.

Maak van 1 druppel Roos en 5 ml. Jojoba- of Amandelolieolie een heerlijke parfum die lang actief blijft.
Het heeft meer dan 100 jaar geduurd tot chemici ontdekten dat citronellol de belangrijkste werkstof van Rozenolie is. Pas in 1978 werd de complete stoffenlijst van Bulgaarse Rozenolie gepubliceerd, er werden in de loop der jaren meer dan 275 stoffen ontdekt.

Roos essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; hooikoorts, astma, hoesten, oorpijn, hoofdpijn, bindvliesontsteking, slapeloosheid, verzorging voor de droge, gevoelige en wat oudere huid, nervositeit, neerslachtigheid, vermoeide spieren, eczeem, spataderen, gesprongen adertjes (couperose), herpes, rimpels, hartkloppingen, verstopt weefsel, huidontstekingen, depressies, mentale vermoeidheid, hoofdpijn, stress, overgangs-problemen, premenstruele spanningen, constipatie, menstruatieproblemen. *
Geeft een geluksgevoel en is goed te combineren met alle afrodiserende oliŽn.


psychologisch: Het Rozentype is bang zijn leven niet aan te kunnen en loopt weg voor confrontaties of conflicten.
Hij voelt zich in emotionele of liefdesrelaties gauw afgewezen omdat hij bang is niet aanvaard te worden zoals hij werkelijk is . Het is een vriendelijke persoonlijkheid die snakt naar een beetje liefde.
*

psychisch: Rozenolie geeft psychische energie en schenkt rust aan mensen die geestelijk overspannen of teneergeslagen zijn. Deze olie schept een vredige en harmonische sfeer. *

spiritueel: Roos is de bloem van de liefde, zowel van de menselijke als de goddelijke liefde.
De zich ontvouwende roos is het symbool van de opbloeiende liefde in het binnenste van het hart. Rozenolie brengt genezing voor de hartchakra en helpt deze zich te openen als ze zich door verdriet heeft gesloten.
Als de hartchakra open is versterkt deze olie de energie ervan en laat de liefdesenergie uitstralen.
*

contra-indicatie: niet inwendig gebruiken bij zwangerschap.

mengen met: Rozenolie kan goed gecombineerd worden met Jasmijn, Mimosa, Neroli, Bergamot, Geranium, Lavendel, Sandelhout, Scharlei, Amyris, Patchouli, Kruidnagel en Palmarosa.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
ontstoken, gevoelige huid, acne; 2 druppels Roos, 4 druppels Kamille en 2 druppels Duizendblad mengen met 40 ml. Jojoba olie en 10 ml. Tarwekiem olie. Met dit mengsel de huid 2x per dag insmeren. *
onzuivere huid, puistjes, pukkeltjes, wondjes, zweertjes; voeg 1 druppel Roos toe aan een glas, gekookt, afgekoeld water. Goed roeren, hiermee 1 ŗ 2x per dag de huid afspoelen. *
lichte brandwonden; 1-2 druppels Roos in een eetlepel Amandel olie. Met dit mengsel de wonden insmeren. *
zwangerschapsstriemen; 2 druppels Roos en 10 druppels Rozenhout toevoegen aan 100 ml. Hazelnoot olie 2x per week masseren. *
De Roos wordt wel de koningin der geuren genoemd. De geur ondersteunt de gave tot loslaten, stimuleert de zinnen. Opent de mens voor de liefde naar de wereld en wat zeker zo belangrijk is voor de liefde naar zichzelf.
Werkt verzachtend bij emotionele irritaties en verdriet. 1 ŗ 2 druppels in de aromalamp werken zinneprikkelend en ontspannend.
*
verdampen: 2 druppels Roos en 1 druppel Lavendel in de aromalamp in de slaapkamer zorgen voor een goede nachtrust. *
zeep handgemaakt van Aleppo Olijfoliezeep onder toevoeging van echte Rozenolie voor een gladde, zijdezachte huid. Puur plantaardig, zonder toevoeging van geur of kleurstoffen.
CMD natuurcosmetica huidverzorging voor de droge gevoelige huid met echte biologische Bulgaarse Rozenolie, ZONDER minerale oliŽn, synthetische geurstoffen of parabenen.

* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   

Anthťmis webshop
honderden oliŽn in therapeutische kwaliteit


recepten


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamOliŽn van de maands

iedere maand
een etherische olie, basisolie en hydrosol
met 15% korting
Proefsetjes

etherische- en basisoliŽn
wrattenoliŽn


welke olieMBS huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingDode Zee
mineralen en modder

massage oliŽn

natuurllijke massage oliŽn zonder synthetische toevoegingenJojoba huidolie

etherische olie in jojoba,
te gebruiken als parfum of toevoeging aan massag-oliŽnKumkumadi

Ayurvedische olieParfumolie

Parfum olie met hoofdzakelijk natuurlijke ingrediŽntenRookkaarsen

Rookkaarsen uit het Erzgebergte met
natuurlijke ingrediŽnten

   
/aroma/roos.htm - laatste wijziging donderdag 21 september 2023

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer