Botswana Agaat is genoemd naar de vindplaats, het is een roze tot violet gekleurd mineraal met een prachtig lijnenspel. Roodkleurige Agaten zijn gerelateerd aan het heiligbeenchakra en hebben een algemeen rustgevende werking. Het mineraal behoort tot de Chalcedoon kwartsen en de kleur wordt bepaald door insluiting van metalen.
knuffelstenen   mineralen colliers   gezondheidshangers   zoutlampen
 

gezondheidshanger Botswana Agaat

<<< Agaat           Agaat turitella >>>
             

gezondheidssteentjes zijn unieke stukjes mineraal, vorm en kleur zijn dus bij ieder steentje verschillend, de afbeeldingen geven slechts een indruk

Botswana Agaat met een rustig lijnenspel heeft een uitermate kalmerende werking   Vermoeide en onstoken ogen herstellen door het oplegegn van Agaat   Botswana Agaat werkt positief op huidaandoeningen   Botswana Agaat lost psychische problemen op
             
             

Agaat is waarschijnlijk genoemd naar het riviertje Achatos op SiciliŽ en is al van oudsher een begeerde edelsteen. De steen werd gebruikt als geluksbrenger en voor het genezen van allerlei kwalen. Een tot amulet geslepen Agaat zou een man de liefde van zijn uitverkorene schenken.
Agaat is ontstaan in holle ruimten van afkoelend lavagesteente en bestaat uit lagen van wisselende structuur en kleuren. De kleuren worden veroorzaakt door insluiting van verschillende metaaloxiden. Door de lagenstruktuur werd het mineraal vroeger "lagensteen" genoemd en o.a. gebruikt voor het snijden van cameeŽn. Ook de Egyptenaren sneden hun scarabeeŽn uit Agaat.

Agaten worden gevonden in vroegere vulkanische gebieden, de Botswana Agaat met hoofdzakelijk roze tot violette tinten is genoemd naar de eerste vindplaats, bovendien wordt dit type Agaat gevonden in BraziliŽ, Uruguay, Mexico en Voor-India.

Botswana Agaat is gerelateerd aan het heiligbeenchakra en de dierenriemtekens stier en steenbok.

             

<<< prijzen

           

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer