Turitella Agaat behoort tot de Chalcedoon kwartsen en de kleur wordt bepaald door insluiting van metalen. Vanwege de op schelpen of slakken lijkende tekening wordt deze Agaat ook wel Slakkenagaat of Schelpenagaat genoemd. Turitella Agaat schenkt geluk en verhindert het maken van steeds dezelfde fouten.
knuffelstenen   mineralen colliers   gezondheidshangers   zoutlampen
 

gezondheidshanger Turitella Agaat

<<< Agaat           Botswana Agaat >>>
             

gezondheidssteentjes zijn unieke stukjes mineraal, vorm en kleur zijn dus bij ieder steentje verschillend, de afbeeldingen geven slechts een indruk

Turitella Agaat wordt zo genoemd omdat het lijkt alsof slakken of schelpen ingesloten zijn   Turitella Agaat wordt ook wel Slakkenagaat of Schelpagaat genoemd   Het dragen van een Turitella Agaat brengt geluk   Turitella Agaat beschermt tegen het steeds opnieuw maken van dezelfde fouten
             
             

Agaat is waarschijnlijk genoemd naar het riviertje Achatos op SiciliŽ en is al van oudsher een begeerde edelsteen. De steen werd gebruikt als geluksbrenger en voor het genezen van allerlei kwalen. Een tot amulet geslepen Agaat zou een man de liefde van zijn uitverkorene schenken.
Agaat is ontstaan in holle ruimten van afkoelend lavagesteente en bestaat uit lagen van wisselende structuur en kleuren. De kleuren worden veroorzaakt door insluiting van verschillende metaaloxiden. Door de lagenstruktuur werd het mineraal vroeger "lagensteen" genoemd en o.a. gebruikt voor het snijden van cameeŽn. Ook de Egyptenaren sneden hun scarabeeŽn uit Agaat.

Turitella Agaten worden gevonden in vroegere vulkanische gebieden, vindplaatsen zijn o.a. BraziliŽ, Uruguay, Mexico en Voor-India..

Turitella Agaat in combinatie met Bergkristal, Rozenkwarts of Kunziet is uitstekend geschikt voor meditatie en het opruimen van in de jeugd ontstane blokkades.

             

<<< prijzen

           

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer