De naam Amazoniet is waarschijnlijk gegeven door indianen uit het Amazonegebied, waar het mineraal als heilige steen werd gezien Amazoniet dient voor een optimale werking direct op de huid gedragen te worden. Ook een steenessence, de Amazoniet een nacht in water leggen, is vaak heel werkzaam.
knuffelstenen   mineralen colliers   gezondheidshangers   zoutlampen
 
 
gezondheidshanger Amazoniet
         
gezondheidssteentjes zijn unieke stukjes mineraal, vorm en kleur zijn dus bij ieder steentje verschillend, de afbeeldingen geven slechts een indruk
Amazoniet helpt tegen depressies en rusteloosheid   Amazoniet geeft troost en helpt bij rouwverwerking   Een ketting van Amazoniet helpt direct op de huid gedragen tegen hoofdpijn en migraine
         
         

Amazoniet is een groenblauwe veldspaat meestal met een wit-grijze tekening, waarvan de kleur wordt veroorzaakt door het koper- en loodgehalte. De naam stamt van de aan de Rio Negro levende indianen die groene stenen, waarschijnlijk Nefriet, als sieraad droegen. Zij noemden deze sieraden Amazonesteen volgens hun overlevering afkomstig uit het land van de "vrouwen zonder mannen" De Amazoniet werd door de indianen als heilige steen vereerd en ook als geneeskrachtige steen gebruikt. De Egyptenaren droegen al in de 14e eeuw v Chr. amuletten gemaakt van Amazoniet.
Het mineraal komt in het Amazonegebied niet voor maar wordt gevonden in o.a. de Verenigde Staten, Madagaskar, Sovjetunie, Afrika en Brazilië.
De steen werkt ontspannend en pijnverlichtend, Amazoniet wordt in de
edelsteentherapie gebruikt bij stofwisselingsproblemen, krampen en verspanningen. Een Amazonietsteen onder het hoofdkussen zou voor een goede goede slaap moeten zorgen en een Amazonietketting direct op de huid gedragen werkt tegen migraine.

Amazoniet is gerelateerd aan de hart-, hals en navelchakra`s en het dierenriemteken weegschaal. De werking op het halschakra is zeer krachtig.

         

<<< prijzen

       

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer