Anthémis aromatherapie zoutlampen
zoutlampen brengen verstoorde ionen weer in balans
 
knuffelstenen   mineralen colliers   gezondheidshangers   Dode Zee mineralen   mineralen huidverzorging
 
zoutlampen
worden vervaardigd van haliet uit Pakistan, Kohistan-i-namak. Het is een bewerkt blok steenzout wat uitgehold is en voorzien van verlichting. De lamp geeft, afhankelijk van de structuur van het mineraal, een warm oranjerood tot roodviolet licht en de warmte van het gloeilampje maakt negatieve ionen vrij waardoor de atmosfeer in woonruimte, slaapruimte of kantoor verbetert. Zoutlampen worden met de hand gemaakt zodat iedere lamp uniek is, de afbeeldingen geven daarom slechts een indruk.
 

zoutlampen zijn NIET meer leverbaar

 

Steenzout, haliet, is 200-600 miljoen jaar geleden ontstaan door het verdampen van vroegere oceanen. Uit het achtergebleven zout is door hoge druk haliet gevormd wat overal op de wereld in grotere of kleinere formaties voorkomt. Op sommige plaatsen is het steenzout bedekt door andere aardlagen zoals bijv. in Polen (Wieliczka). Op andere plaatsen is het mineraal door aardverschuivingen tot een gebergte omhooggeperst, zoals bijv. het Sodomgebergte in Israël en `s werelds oudste zoutafzetting de Salt Range in Pakistan. Steenzout bestaat voor bijna 100% uit natriumchloride en is vroeger voor de mens altijd een belangrijk handelsartikel geweest. Tegenwoordig is het een belangrijke grondstof voor de industrie en wij komen bijna dagelijks in contact met artikelen waarvoor bij de productie zout werd gebruikt. Ook voor het menselijke welzijn speelt zout een essentiële rol.
 

een zoutlamp is bijzonder geschikt als nachtlampje in de kinderkamer
4190 halietlamp ± 1½- 2 kilo

Een positieve levensopstelling en goed lichamelijke functioneren hangt voor de mens grotendeels af van de kwaliteit van de lucht die hij inademt. De lucht bestaat uit negatieve en positieve ionen en de kwaliteit ervan wordt bepaald door de electrische lading en concentratie van deze ionen.
Door het massale gebruik van o.a. elektrische apparaten en auto`s (uitlaatgassen) wordt het natuurlijke electrische evenwicht van de lucht verstoord en het aandeel aan positieve ionen te hoog. Dit kan aanleiding geven tot allerlei problemen van zowel fysieke als psychische aard. Meerdere wetenschappers vermoeden dat het tekort aan negatieve ionen de basis kan zijn van diverse kwalen zoals bijv. slaapstoringen, prikkelbaarheid, migraine, lusteloosheid, depressiviteit, vermoeidheid en gebrek aan concentratie.
een steenzoutlamp levert bij verwarming negatieve ionen
4191 halietlamp ± 3-4 kilo
         
afgifte van negatieve ionen door een halietlamp geeft een gevoel van welbehagen
4192 halietlamp ± 5-7 kilo
Omdat de mens een groot deel van zijn leven in gesloten ruimten gevuld met elektrische ontladingen van computers, beeldschermen en andere apparaten doorbrengt is het niet denkbeeldig dat zijn prestatievermogen terugloopt. Ook sigarettenrook, rondvliegend stof en onvoldoende ventilatie hebben een negatieve invloed op de leefomgeving.
De materie van de zoutlampen herstelt het evenwicht van de woonatmosfeer door het uitstralen van negatieve ionen. Zij geven de lucht dat typische verkwikkende gevoel wat ervaren wordt bij het inademen van zee- of berglucht.

Een steenzoutlamp kan als nachtlamp bij kinderen en zieken een bijzonder rustgevende werking hebben. Het zachte licht stoort niet bij het inslapen en de zoutionen verlichten de ademhaling.

zoutkristal lampen zuiveren de atmosfeer in onze woonomgeveing
4193 halietlamp ± 8-10 kilo
         
een steenzoutlamp geeft door het uitstralen van negatieve ionen een weldadig gevoel
4194 halietlamp ± 10-12 kilo

Zout heeft een vitaliserende werking op de mens daarom heeft de lucht aan de zee zo`n weldadige invloed op lichaam en geest. Een zoutrijke atmosfeer is goed voor de huiddoorbloeding en heilzaam voor de luchtwegen (mensen met luchtwegproblemen).
Door afgifte van negatief geladen ionen kunnen zoutkristallampen een natuurlijke tegenpool vormen en brengen ze de elektrische lading in woon- en werkvertrekken weer in evenwicht. Haal eens heel diep adem als u naast een zoutlamp staat; het is alsof u een teug frisse zuivere zeelucht inademt. Deze ionen vinden we ook terug in de natuur, bij watervallen, aan zee of na een onweersbui.

een zoutkristallamp brengt de lucht weer in balans
4195 halietlamp ± 12-18 kilo
         
         
bestellen Bovenstaande producten kunt u per email bestel@anthemis.nl bestellen, schrijf in de onderwerpregel van uw bericht `bestelling`.
Ook kunt u gebruik maken van het bestelformulier op onze site.
Verzendkosten en levervoorwaarden vindt u > > > hier

 

hier vindt u meer Anthémis producten ....
Attars heerlijke natuurlijke geuren etherische oliën gezondheidssteentjes prijslijst huismerk etherische oliën
Dode Zee huidverzorging massage olië Dode Zee modder huidverzorging Aleppo zepen
  home sitemap  
e-mail mineralen@anthemis.nl gezondsteen/zoutlamp.htm - laatste wijziging woensdag 06 augustus 2014

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer