oovolg Anthťmis opetherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen

Attars
blends


basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen

insecten verdrijven

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

haar verzorging
huid verzorging

hydrolaten

zalven
gels


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
Magnesium olie


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengselsinfo plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo

massage oliŽn
huid oliŽn
disclaimer
sitemap

   


kouplekken
Bovenbenen, buik en billen zijn plaatsen die vaak koud zijn zonder dat het direct opvalt. Het zijn ook de plekken met de grootste vetophoping.

Het zijn deze `dode` hoeken van ons lichaam die eens extra aandacht nodig hebben om weer tot leven te kunnen komen. Om de bloedsomloop op die plaatsen te stimuleren, kan het beste gemasseerd worden.

Rozemarijn massage-olie stimuleert de doorbloeding.
Pakkingen of massages met
RŁgener Krijt zijn eveneens een sterke stimulans.
Masseer altijd in de richting van het hart om de veneuze bloedsomloop te stimuleren. Als deze massage over een langere periode regelmatig wordt uitgevoerd, worden de kouplekken kleiner en gaat de huid er doorleefder uitzien.
Een aangenaam bijverschijnsel is dat ongewenste vetkussentjes kunnen verdwijnen.
Ľ
ruwe handen
Ruwe handen en kloofjes worden meestal veroorzaakt door veelvuldig (af)wassen, tuinieren of ruw werk. Wrijf de handen na zulke karweitjes regelmatig met een goede handcrŤme in.

Ook de huid aan de bovenkant van de hand die er al gauw rimpelig en droog uitziet knapt daar erg van op. Masseer de crŤme vanaf de nagels naar de pols toe stevig in de huid. Doe dit meermaals per dag.
Als de handen er erg slecht aan toe zijn kan een kuur helpen. Smeer de handen voor het slapen gaan in met een dikke laag crŤme en trek katoenen handschoenen aan.
Of neem een
Krijtpakking
Neem af en toe de tijd om de handen in een bakje lauwwarm water met een dopje huidolie of Dode Zee mineralen te laten weken.

Het maakt de huid zacht en soepel, de nagelriemen kunnen dan meteen worden teruggeduwd met een `bokkepootje`. Wrijf tenslotte de handen goed met crŤme in.
Zeer goede handcrŤmes vindt u bij hier
Ľ
koude voeten
Nog meer dan handen zijn voeten vaak verwaarloosd terrein, terwijl ze ons toch ons leven lang moeten dragen. Meer aandacht voor de voeten geeft een prettiger gevoel.
Voor steenkoude voeten is een warm voetbad de oplossing. Gebruik overdag een bad waaraan een paar druppels Rozemarijn etherische olie zijn toegevoegd en `s avonds een bad met een paar druppeltjes Lavendel.

Na het baden de voeten stevig met Arnica olie of Rozemarijn-Kaneel massage-olie masseren om ze warm te houden.
Een voetbad of pakking met RŁgener Krijt verbetert de de doorbloeding en maakt bij regelmatig gebruik een eind aan koude voeten.
Ľ
zweetvoeten
Transpirerende voeten zijn erg onaangenaam en als goed wassen niet helpt zijn er producten die helpen de nare geur te verdrijven.

Neem minimaal 1x per dag een voetbad waaraan een paar druppels Ceder, Cypres, of Den etherische olie zijn toegevoegd. Sprenkel ook een paar druppels in iedere schoen. Draag zo mogelijk katoenen sokken.

Uitstekende resultaten worden ook bereikt met regelmatige voetbaden in RŁgener Krijt wat eveneens een goede bestrijding van voetschimmel is.
Ľ
striae
Met een strakke huid zijn de vier `B` s - borsten, buik, billen en bovenbenen natuurlijk het mooist. Dat kan veranderen tijdens zwangerschap of door gewichtsschommelingen.

Na een bevalling of dieet vertoont de huid ineens wittige strepen. Het elastische weefsel van de huid is dan gescheurd, er is meer gevergd van de spankracht van de huid dan deze op kon brengen.

Ook door extreem snelle groei in de pubertijd kunnen, vooral bij meisjes, striae ontstaan, meestal op dijen, bovenarmen en borsten.
Striae die er eenmaal zijn, kunnen jammer genoeg niet meer worden weggewerkt. Het zijn beschadigingen in de lederhuid en onderhuids bindweefsel die onherstelbaar zijn.

Striae kan tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk worden voorkomen door vanaf de 5e maand, 1-2x dagelijks licht te masseren met een massage olie bijv. onze striae olie
Door dagelijkse massage van de bestaande striae met litteken olie of striae olie kan de conditie na verloop van tijd enigzins verbeteren.
Regelmatig baden in RŁgener Krijt versterkt het onderhuids bindweefsel
De striae verdwijnt niet maar wordt minder zichtbaar. Let wel deze behandelingen moeten om een goed resultaat te krijgen, regelmatig en gedurende een langere periode worden uitgevoerd.
Ľ
cellulitis
Cellulitis, een van oorsprong Frans woord, is de naam voor een cosmetisch huiddefect waarbij de structuur van het onderhuids bindweefsel aangetast is. Het komt hoofdzakelijk op de dijbenen en in uitzonderingen in de nek voor.

Een sinaasappelhuid komt bijna alleen bij vrouwen voor, mannen hebben er zelden last van. Dit komt omdat de structuur van het onderhuids bindweefsel bij vrouwen anders is als bij mannen.

Dit verschil is eenvoudig te zien door de huid van de dijbenen samen te knijpen, bij de meeste mannen zal de huid enigzins gevouwen of gerimpeld lijken. Bij veel vrouwen resulteert dit echter in putjes en bultjes die de huid op de schil van een sinaasappel doen lijken.

Met het verstrijken van de jaren wordt de huid minder strak, bij het ouder worden wordt de spankracht van de huid over de hele linie minder. Dat komt omdat het onderhuids bindweefsel langzaam in vitaliteit afneemt. De cellulitis wordt dan steeds zichtbaarder.

Slanke vrouwen en vrouwelijke sporters hebben zelden last van cellulitis. Dus een dieet dat arm is aan geraffineerde koolhydraten en vetten, maar juist veel complexe koolhydraten bevat is een zinvolle eerste stap om cellulitis te bestrijden.

Lymfemassage, dagelijks de huid krachtig schrobben en regelmatige lichaamsbeweging zijn ook goede opties. Als u uzelf masseert gebruik dan een sisalhandschoen, loofah en etherische oliŽn.
Massages of pakkingen met RŁgener Krijt, baden met Dode Zee mineralen in combinatie met etherische oliŽn of onze massage olie voor cellulitis, kunnen bij regelmatig gebruik effectief zijn.

Ľ

   


vetzurenwrattenoliŽn


oliŽn zoeken op
Nederlandse naam

botanische naam


Edom huidverzorging

aanbiedingreceptenmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen


welke olie voor welke kwaal
   
huid2.htm - laatste wijziging maandag 28 januari 2019

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer