Dode Zee mineralen bevatten veel kalium en magnesium naast natrium, broom ,calcium, jodium en ijzer en is heilzaam bij psoriasis, eczeem, acne vulgaris en jeugdpuistjes. Dode Zee zout met zwavel of sulfaat is heilzaam bij acne / jeugdpuistjes. Dode Zee mineralen ook effectief bij reuma, spierpijn, sportblessures
Anthémis aromatherapie
huidverzorging met DODE ZEE mineralen
Dode Zee mineralen bevat magnesium, natrium, broom ,calcium, kalium, jodium en ijzer en is heilzaam bij psoriasis, eczeem, acne vulgaris en jeugdpuistjes. Dode Zee zout met zwavel of sulfaat is heilzaam bij acne en jeugdpuistjes. Dode Zee mineralen ook bij reuma, sportblessures en gewrichtspijn of artritis. Dode Zee huidverzorging stimuleert celmetabolisme en osmose. Dode Zee mineralen en Dode Zee zwarte modder een weldaad voor iedere huid
 
Dode Zee mineralen en hun positieve invloed op de huid
Dode Zee mineralen en Dode Zee zwarte modder houden de huid soepel en gezond. Heilzaam bij psoriasis, eczeem en acne. Reeds Salomon, Cleopatra en de koningin van Sheba kenden de heilzame werking van het Dode Zee zout. Effectief bij reuma, sportblessures en artritis De heilzame werking van Dode Zee mineralen is al duizenden jaren bekend. David, Salomon en de koningin van Sheba hebben kuurpaleizen op de oevers gesticht. Cleopatra verkreeg, voor veel geld, de exclusieve rechten van de Dode Zee regio. Zij gaf opdracht farmaceutische en cosmetische fabrieken te bouwen, waarbij de benodigde grondstoffen uit de Dode Zee werden gehaald. De overblijfselen hiervan zijn nog te zien bij Ein Bokek en Ein Gedi.
ruim 2000 jaar geleden schreef Josephus Flavias over de Dode Zee: "Haar water is bitter en in haar schoot leeft geen enkel wezen. Op haar water kan men drijven. Aan de oppervlakte van de zee drijven massa`s modder, klei en zouten, die door zeelieden als medicijn gebruikt worden. Reizigers nemen zoveel mogelijk van het zout en de modder mee naar huis, want het is genezend voor het menselijk lichaam en wordt in veel geneesmiddelen verwerkt." Ook vandaag de dag trekken vele mensen met huidproblemen naar de Dode Zee.

De Dode Zee bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. De concentratie is 28%, d.w.z. 7x sterker dan van andere zeeën en oceanen. Bovendien is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger. Deze unieke samenstelling van de Dode Zee is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen. Een bad in deze mineralen werkt ontspannend en kalmeert de door stress geplaagde zenuwen. De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt en zich merkbaar beter spant. Een bad in een sterke concentratie Dode Zee mineralen verlicht ook de klachten bij ernstige huidaandoeningen, reuma en chronische ontstekingen. Daarnaast vermindert een Dode Zee mineralen bad, oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van vetzuren uit het vetweefsel.
.
Wanneer men de mineralen, die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, vergelijkt met de mineralen die voorkomen in de Dode Zee blijkt dat de meeste hiervan in de Dode Zee aanwezig zijn. In het bijzonder zijn de mineralen die nodig zijn voor het celmetabolisme aanwezig. Van de vele goede eigenschappen van de Dode Zee mineralen zijn er drie bijzonder belangrijk voor de huidverzorging en behandeling van huidproblemen. Dit zijn:
 • het hygroscopisch vermogen, dit is het vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken. Dit wordt in de huidverzorging tweeledig gebruikt en wel om het vochtgehalte van een droge huid weer in balans te brengen en om ongewenste vochtophopingen in de huid te verwijderen.
 • het vermogen van exfoliatie, de kracht om het afschilferen van de huid te stimuleren, belangrijk bij de behandeling van o.a. psoriasis en eczeem
 • het regeneratievermogen, een sterk vermogen om de genezingsprocessen van de huid te stimuleren, belangrijk bij beschadigingen ontstaan door huidproblemen, bijv. acne
Mineralen zijn anorganisch, ze worden niet in het lichaam geproduceerd en moeten dus worden opgenomen. Dit kan via het voedsel en ook via de huid. Er is geen opslag van mineralen in het lichaam, als ze hun werk hebben gedaan worden ze weer uitgescheiden en moeten daarom steeds opnieuw worden aangevoerd. Ze zijn essentieel voor het lichaam en werken o.a. als katalysator voor vitaminen en activeren de enzymen.
Naast de mineralen spelen ook halogenen een belangrijke rol, het lichaam gebruikt ze op dezelfde manier als de mineralen. Ook halogenen zijn voor het lichaam essentieel, ze verbinden zich direct met metalen tot zouten zoals bijv. chloor, broom, fluor en jodium. Ze oefenen een sterke stimulerende kracht uit op de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Mineralen en halogenen dragen allebei een electrische lading, de mineralen zijn positief geladen, de halogenen negatief. Van deze eigenschappen wordt in de mineralen huidverzorging gebruik gemaakt.
.
Mineralen als calcium, chroom, kalium, koper en natrium zijn essentieel voor bepaalde metabolische processen;
 • zij helpen bij de uitwisseling van substanties via het celmembraan (osmose)
 • controleren de vochthuishouding van de cellen, dus ook de huidcellen
 • beïnvloeden de kliersecreties
 • hebben een gunstige invloed op het spier- en zenuwstelsel
 • katalyseren de vitamines
 • exfoliëren de huid
Hier volgen in het kort de eigenschappen van de belangrijkste mineralen, een uitgebreide beschrijving vindt u >>> hier
broom, kalmeert, verzacht en ontspant de huid
magnesium werkt anti allergisch
jodium en sulfaat zijn natuurlijke antiseptica
strontium en lithium spelen een belangrijke rol bij het goed functioneren van de huidcellen.
kalium regelt de osmose en vochtbalans van de huidcellen
natrium en calcium zijn belangrijk voor het natuurlijke genezingsproces.

Hoewel huidverzorgings producten op basis van Dode Zee mineralen zeer zeker geen wondermiddeltjes zijn hebben ze een zeer gunstige invloed op de conditie van de huid. Een vale slappe huid krijgt bij regelmatig gebruik weer een gezond uiterlijk. Een vette huid en een droge huid komen weer in balans en een gezonde huid behoudt langer zijn goede conditie. Ook kunnen Dode Zee mineralen bij eczeem, psoriasis en andere huidproblemen verlichting brengen. Een (extreem) vette of een (extreem) droge huid wordt voelbaar en zichtbaar beter. Het is verstandig uitsluitend verzorgingsproducten met Dode Zee mineralen dagelijks te gebruiken. Van de Dode Zee mineralen zijn geen bijwerkingen bekend en er ontstaat bij langdurig gebruik geen gewenning. Ook voor mensen met een `normale` huid geven Dode Zee mineralen een optimale verzorging en bescherming. De huid wordt gladder en krijgt een jeugdiger en frisser uiterlijk, wat beslist geen fabeltje is. Wij kunnen u bij de keuze van de voor u geschikte Dode Zee producten behulpzaam zijn, maak gebruik van onze grote ervaring en schroom niet ons te vragen. Dode Zee producten, toepassingen en prijzen vindt u op onderstaande pagina`s.
 
SalineeNature huidverzorging Dode Zee modderproducten toepassingen mineralen modder Safi Dode Zee producten

drijven in de Dode Zee. Baden in de Dode Zee heilzaam bij psoriasis, eczeem en andere ernstige huidproblemen. Werkt ook verlichtend bij reuma, oedeem en gewrichtsproblemen, artritis

hier vindt u meer Anthémis producten ....
gezondheidssteentjes helende mineralen etherische oliën Dode Zee modder huidverzorging massage oliën
Dode Zee huidverzorging miniaturen probeerverpakkingen
e-mail dodezee@anthemis.nl mineralen.htm - laatste wijziging donderdag 04 augustus 2005

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer