Psoriasis, eczeem, schubbenhuid of schilferhuid en extreem droge huid verbeteren duidelijk door Dode Zee huidverzorging. Dode Zee mineralen en zwarte modder met Aloë vera zijn heilzaam bij hoofdhuidproblemen zoals psoriasis en roos met haaruitval. Dode Zee mineralen zout is geschikt voor bijna alle huidproblemen
Anthémis aromatherapie
huidverzorging met Dode Zee mineralen
huidverzorging met Dode Zee mineralen en Dode Zee zwarte modder met Aloë vera voor psoriasis, eczeem, schubbenhuid, schilferhuid en extreem droge huid.
 
Dode Zee mineralen en modder verzorging voor
psoriasis, eczeem en andere huidproblemen

Het is al duizenden jaren bekend, dat het zout (mineralen) en de modder (pelloid) uit de Dode Zee een heilzame werking op de huid hebben. De mineralen reinigen, voeden en herstellen de waterhuishouding van de huidcellen. De in het bronwater van de Dode Zee aanwezige hoge concentraties van broom en jodium stimuleren het natuurlijke regeneratieproces van het lichaam, terwijl magnesium allergische reacties vermindert. Van al deze eigenschappen wordt bij de verzorging van psoriasis, eczeem, acne, rosacea en andere huidproblemen gebruik gemaakt. Het basisprincipe hierbij is het herstel van de waterhuishouding in de huidcellen, want bij meerdere genoemde aandoeningen is de waterhuishouding sterk ontregeld, waardoor de huidcellen snel uitdrogen en afsterven, zodat de huid schilfert en jeukt, Bij regelmatig gebruik van mineralen en modder preparaten kan de conditie van de huid duidelijk verbeterd worden. Naar gelang de ernst van de aandoening zijn verschillende verzorgingsschema`s mogelijk. Vraag ons per e-mail welke producten en combinaties voor uw huidprobleem het beste geschikt zijn. Hieronder vindt u verschillende behandelingen, gebruik om teleurstellingen te voorkomen uitsluitend 1e kwaliteit mineralen en modder:

eczeem hoofdhuid   eczeem gezicht   eczeem lichaam   eczeem hand/voet   droge huid gezicht   droge huid lichaam   schubben schilfer huid

zwemmers eczeem   psoriasis lichaam   psoriasis hand/voet   psoriasis hoofdhuid   psoriasis gezicht   psoriasis informatie

 

PSORIASIS
Psoriasis op het gehele lichaam. De verzorging heeft als doel het jeuken te verminderen en de dode huidcellen op te lossen. De doorlaatbaarheid wordt vergroot en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid verhoogd waardoor de conditie van de huid verbeterd wordt en de psoriasis vermindert.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / Dode Zee zwarte modder / mineralen- of modderzeep / mineralen bodylotion
Opties: wasgel / mineralen bad- douchegel / Dode Zee water

Neem 4 weken lang 3 keer per week een bad, dan terugbrengen naar 1 à 2 baden per week.
Los 1 à 1½ kilo mineralen op in een bad heet water, breng de watertemperatuur vervolgens op ± 37°C. 20 tot 30 minuten baden, goed afspoelen met warm water en afdrogen.
Behandel 4 weken lang 1 keer per week met zwarte modder, dan naar behoefte
Neem een warme douche en breng de warme modder met een spatel op de psoriasis aan, laat deze 20 minuten inwerken. De modder met spatel en warm water verwijderen.
Dagelijks de psoriasis plekken minimaal 2 keer licht inmasseren met mineralen bodylotion. Ook na ieder bad of douche moet de huid gehydrateerd worden.
Veel reinigers drogen de huid sterk uit, daarom voor het dagelijkse wassen, douchen, baden of handen wassen uitsluitend modderzeep of mineralenzeep gebruiken. Bij het douchen/baden kan i.p.v. de zeep ook mineralen wasgel of bad/douchegel gebruikt worden.
De huid kan er rood uit gaan zien, dit is echter een teken van herstel en onstaat doordat de dode huidcellen afschilferen door de inwerking van de mineralen.

»

Psoriasis op handen of voeten. De verzorging heeft als doel het jeuken te verminderen en de dode huidcellen op te lossen. De doorlaatbaarheid wordt vergroot en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid verhoogd waardoor de conditie van de huid verbeterd wordt en de psoriasis vermindert.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / Dode Zee zwarte modder / mineralen- of modderzeep / mineralen hand- of voet crème.

Los 500 gram Dode Zee mineralen op in 5 liter water van 37°C. Neem 20 tot 30 minuten een hand- of voetbad. Goed afspoelen met warm water en afdrogen. Dagelijks, 4 weken achtereen of langer afhankelijk van het resultaat.
Wissel 1 of 2 keer per week het mineralenbad af met een zwarte modderbehandeling. Was de handen of voeten met warm water en breng vervolgens de warme modder op de psoriasis plekken aan. Laat deze ongeveer 20 minuten inwerken. Goed afspoelen en afdrogen.
De handen na het baden en een paar keer per dag inwrijven met mineralen handcrème. Voor het handen wassen uitsluitend modder- of mineralenzeep of wasgel gebruiken. Na iedere wasbeurt de psoriasis insmeren met de crème.
De voeten na het voetbad en na iedere bad- of douchebeurt inwrijven met mineralen voetcrème. Bij tussendoor wassen uitsluitend modder- of mineralenzeep gebruiken. Na iedere wasbeurt de crème op de psoriasis plekken aanbrengen.

»

Psoriasis in het gezicht. De verzorging vermindert jeuk en ontstekingen. Het resultaat is mede afhankelijk van de bereidheid de handelingen consequent uit te voeren. De doorlaatbaarheid en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid worden verhoogd waardoor de conditie van de huid verbetert en de psoriasis vermindert.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / mineralen dagcrème / mineralen nachtcrème / zwarte modder of moddermasker
Optie: mineralen oogcrème / mineralen- of modderzeep

Deze mineralenbehandeling dient minimaal 4 weken lang, dagelijks toegepast te worden. Soms kan het nodig zijn met 4 weken te verlengen. Breng met vochtige watjes de mineralen reinigingsmilk op de psoriasis plekken aan.
Los 50 gram Dode Zee mineralen op in 500 ml. water van 40 graden. Hiermee de aangetaste psoriasis plekken 15 minuten lang deppen. Zorg ervoor dat de oplossing heet blijft. Gebruik voor kinderen 15 gram mineralen en dep 10 minuten. Afdrogen met tissues.
1x per week afwisselen met zwarte modder. Deze behandeling niet bij kinderen toepassen, er zijn echter ook volwassenen die de modder niet verdragen. Was het gezicht met schoon warm water en breng de modder op de psoriasis plekken of op het hele gezicht aan, denk om de ogen. Laat het inwerken tot de modder droog is. Afspoelen met warm water en goed afdrogen.
Breng dan voorzichtig de vochtregulerende crème en eventueel de oogcrème aan. Gebruik voor tussendoor wassen uitsluitend mineralen- of modderzeep.
Soms kan de huid erg rood worden, dit is geen verslechtering maar een verbetering in het herstelproces en ontstaat door de afschilfering van de aandoening door de inwerking van de mineralen.

»

PSORIASIS op het hoofd
Hoofdhuidproblemen. Deze behandeling kan toegepast worden bij psoriasis, eczeem, seborrhoe dermatitis en roos. Het vermindert het jeuken en verwijdert de dode huidcellen. De doorlaatbaarheid en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid worden verhoogd waardoor de conditie van de hoofdhuid en het haar verbetert en de psoriasis vermindert.

Benodigdheden: Dode Zee zwarte modder / mineralen shampoo
Opties: Dode Zee water te gebruiken als lotion

1 week lang dagelijks behandelen, vervolgens 3 weken lang 3 keer per week. Bij een goed resultaat de modder eventueel vervangen door haar modderpasta, dit masker 2 keer per week toepassen. Bij een minder goed resultaat de modderbehandeling nog enige weken voortzetten
Verwarm de modder in de magnetron of `au bain marie` tot 40°C. Het haar en de hoofhuid nat maken en de warme modder aanbrengen. Zachtjes in de hoofdhuid masseren, 15-20 minuten in laten werken en dan goed uitspoelen met warm water.
Na de modderbehandeling 1 à 2 keer met mineralen shampoo wassen.
Na de modderkuur ter preventie 1 keer per 1-2 weken Dode Zee water of een moddermasker gebruiken en 2 keer per week het haar wassen met de mineralen shampoo.
In minder ernstige gevallen kan i.p.v. de modder een mineralen oplossing worden genomen.

»

(zeer) DROGE HUID
(zeer) Droge lichaamshuid. Met deze verzorging is het mogelijk de conditie van de huid aanzienlijk te verbeteren. De nare verschijnselen als jeuk en schilferen verdwijnen omdat het vochtgehalte van de huidcellen door de mineralenbehandeling verhoogd wordt. Voor een goed resultaat dient de behandeling zeer consequent gedurende een langere periode uitgevoerd te worden. Volg daarom het onderstaande stappenplan.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / Dode Zee zwarte modder / mineralen- of modderzeep / mineralen bodylotion / moisturizer crème
Opties: wasgel / bad- en douchegel / Dode Zee water

1e week neem 2 à 3 keer per week een bad (± 40°C) met 500 gram Dode Zee mineralen. (Geen bad ? Dan de mineralen met een vochtige spons over het lichaam verdelen en een paar minuten in laten werken of Dode Zee water gebruiken.)
Masseer een kleine hoeveelheid modder licht op de aangetaste huidplekken en laat de modder opdrogen. Goed afspoelen met warm water en afdrogen.
Masseer de mineralen bodylotion licht in.
2e week herhaal de 1e week, maar wrijf nu voor het slapen gaan de aangetaste plekken in met de moisturizer crème.
3e week herhaal de handelingen van week 2, nu echter 1 à 2 per week baden. Wel dagelijks de mineralen bodylotion en/of crème gebruiken.
4e week herhaal week 3 nu echter 1 keer per week baden. Dagelijks de mineralen bodylotion en/of crème gebruiken.
Veel reinigers drogen de huid erg uit gebruik daarom bij voorkeur voor het wassen tussendoor uitsluitend modder- of mineralenzeep, modderwaspommade of mineralen bad- en douchegel. Vanaf de tweede week moet een verandering merkbaar worden. Ga door tot het vochtgehalte van de huid zich heeft genormaliseerd en blijf de huid verder verzorgen met Dode Zee producten.

»

(zeer) Droge gezichtshuid. Met deze verzorging is het mogelijk de conditie van de huid aanzienlijk te verbeteren. De nare verschijnselen als jeuk en schilferen verdwijnen omdat het vochtgehalte van de huidcellen door de mineralenbehandeling verhoogd wordt. Voor een goed resultaat dient de behandeling zeer consequent gedurende een langere periode uitgevoerd te worden.

Benodigdheden: mineralen reinigingsmilk / mineralen lotion / mineralen dag- en nachtcrème / mineralen masker
Opties: Dode Zee zwarte modder / mineralen oogcrème

Neem een plukje watten of een wattenschijfje, maak het vochtig en doe er wat reinigingsmelk op. Wrijf daarmee in ronddraaiende bewegingen eerst over de hals. Op die manier wordt de huid goed schoon en gelijk een beetje gemasseerd. Neem een nieuw watje en doe hetzelfde met het gezicht. Werk steeds van beneden naar boven, dus eerst de kin, dan de wangen en het voorhoofd. Spoel het gezicht en hals goed af met lauwwarm water.
Neem weer een vochtig watje, doe er wat lotion op en wrijf dat zacht over het hals en gezicht. De lotion herstelt de zuurmantel en sluit de poriën.
Breng een dun laagje dagcrème aan, neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt en verdeel dit zacht over het gehele gezicht. Doe dit ook weer van beneden naar boven en vanaf bovenkant neus zijwaarts over het voorhoofd. De dagcrème beschermt tegen uitdroging en ongunstige invloeden van buitenaf, bijv. weer, cv, airconditioner etc.
`s Avonds op dezelfde manier reinigen als `s ochtends. Oogmake-up verwijderen met een speciale reiniger of met een beetje nachtcrème. Daarna verfrissen met de lotion.
Na de reiniging een klein beetje nachtcrème aanbrengen. Verdeel de crème goed over kin, wangen, neus en voorhoofd. Klop ook voorzichtig een beetje crème rond de ogen of gebruik een speciale oogcrème. De nachtcrème trekt snel in de huid, laat geen hinderlijk `vet` laagje achter en helpt de huid `s nachts bij haar opbouwend werk. De crème houdt de huid glad en soepel, vermindert de vorming van rimpels.
Zwarte modder stimuleert het vermogen om vocht vast te houden zeer intensief, wordt echter niet door iedere huid verdragen. Afhankelijk van de conditie van de huid 1 tot 4 keer per week toepassen. Voor een gevoelige (zeer) droge huid 1 tot 7 keer per week het mineralen masker gebruiken. Modderbehandeling NIET toepassen bij een couperose huid !
Gebruik voor het wassen en douchen geen reinigingsproducten die de huid uitdrogen. Neem bij voorkeur modder- of mineralenzeep, modderwaspommade of mineralen bad- en douchegel.

»

SCHUBBEN / SCHILFERHUID
Schubben / schilferhuid. Met deze verzorging is het mogelijk de conditie van de huid aanzienlijk te verbeteren. De nare verschijnselen als jeuk en schilferen verdwijnen omdat het vochtgehalte van de huidcellen door de mineralenbehandeling verhoogd wordt. Voor een goed resultaat dient de behandeling zeer consequent uitgevoerd te worden. Volg daarom het onderstaande stappenplan.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / Dode Zee zwarte modder / mineralen- of modderzeep / mineralen bodylotion / moisturizer crème
Opties: wasgel / bad- en douchegel / Dode Zee water / voor het gezicht, mineralen dag- en nachtcrème

1e week neem dagelijks een bad (± 40°C) met 500 gram Dode Zee mineralen. (Geen bad ? Dan de mineralen met een vochtige spons over het lichaam verdelen en een paar minuten in laten werken of Dode Zee water gebruiken.)
Masseer een kleine hoeveelheid modder licht op de aangetaste huidplekken en laat deze opdrogen. Ga dan weer terug in het bad en baad nog 15 minuten. Goed afspoelen met warm water (Geen bad? Zo heet mogelijk douchen.) en afdrogen.
Masseer de mineralen bodylotion licht in. Voor het gezicht mineralen dag- of nachtcrème gebruiken.
2e week herhaal de 1e week, maar wrijf nu voor het slapen gaan de aangetaste plekken in met de moisturizer crème.
3e week herhaal de handelingen van week 2 nu echter slechts 3 keer per week. Wel dagelijks de mineralen bodylotion en crèmes gebruiken. Gebruik voor het wassen tussendoor uitsluitend modder- of mineralenzeep.
4e week herhaal week 3 nu echter 2 keer per week.
Vanaf de tweede week moet een verandering merkbaar worden. Het kan in enkele gevallen voorkomen dat de aandoening erger wordt, maar ga door tot de schilfers verdwijnen en het vochtgehalte van de huid zich normaliseert. Blijf Dode Zee producten gebruiken.

»

Dode Zee producten, toepassingen en prijzen vindt u »»»
SalineeNature huidverzorging Dode Zee modderproducten toepassingen mineralen modder Safi Dode Zee producten

drijven in de Dode Zee.  Baden in de Dode Zee, heilzaam bij psoriasis, eczeem en andere huidproblemen.  Dode Zee modder huidverzorging is dierproefvrij

hier vindt u meer Anthémis producten ....
gezondheidssteentjes helende mineralen etherische oliën Dode Zee modder huidverzorging massage oliën
Dode Zee huidverzorging miniaturen probeerverpakkingen
e-mail psoriasis@anthemis.nl psoriasis.htm - laatste wijziging maandag 07 november 2005

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer